Dijous, 02 de maig del 2024

Alcaldes i regidors d’ERC defensen l’acord de la Taula Agrària per pal·liar les gelades en resposta a les protestes pels retards

|

- Publicitat -

Alcaldies i regidories d’ERC de Ponent han sortit en defensa de l’acord d’Acció Climàtica amb les organitzacions agràries per pal·liar els efectes de les gelades en els cultius de fruita dolça. En un comunicat l’endemà que pagesos i alcaldes del Baix Segre, majoritàriament de Junts i el PDeCAT protestessin a la plaça Sant Jaume de Barcelona pel retard en el repartiment d’ajudes, els alcaldes republicans consideren que des que es van conèixer les primeres xifres d’afectació, el Departament va mostrar el seu “compromís i empatia” amb el sector. Així mateix, han anunciat que deixen de formar part de la plataforma ‘Salvem la pagesia’, tal com van fer Unió de Pagesos i JARC perquè només respon a “interessos electoralistes”.

 

Publicitat

Segons els alcaldes i regidors d’ERC, després de setmanes de “treball incansable” i moltes reunions, el compromís adquirit per la consellera en la visita que va fer a la zona afectada després de les gelades, s’ha traduït en l’acord que va tenir lloc la setmana passada en el marc de la Taula Agrària, on hi participen representants de les organitzacions professionals agràries (Unió de Pagesos i JARC) i representants de les cooperatives (FCAC). L’acord inclou un paquet d’ajudes que s’han d’acabar de concretar properament i pels alcaldes republicans és una “bona notícia pel sector fructícola i els municipis” que demostra que “s’escolta la nostra veu” i permet veure el futur d’una manera optimista.

 

Els alcaldes d’ERC consideren que per arribar a aquest acord tothom hi ha posat de la seva part, i per això, han anunciat que ha arribat el moment de deixar de formar part de la plataforma ‘Salvem la pagesia’. Una plataforma que s’havia iniciat en moments d’incertesa i per aglutinar forces per donar el màxim suport als pagesos afectats per les gelades però que els republicans creuen que no funciona com a tal i que “respon únicament a certs interessos partidistes” que no representen la totalitat del sector. En aquest sentit, apunten que UP i JARC ja van deixar de donar suport a la plataforma i ara creuen que els càrrecs electes municipals són més útils pel sector agrícola des d’altres àmbits.

 

Els alcaldes republicans afirmen que les accions de protesta anunciades per ‘Salvem la pagesia’ són del tot “respectables i legítimes” però creuen que únicament responen a “interessos electoralistes” i no fan cap favor al sector fructícola que asseguren que ja està representat per organitzacions agràries escollides democràticament a la Taula Agrària, que és on es negocia i on es prenen “decisions polítiques” que afecten a tot el sector.

 

Finalment, les alcaldies i regidories d’ERC assenyalen que sempre estaran al costat de la pagesia i defensaran els seus interessos on faci falta, però que no donaran suport als que vetllen pels “interessos d’uns pocs” i que només busquen “protagonisme i confrontacions” que no condueixen a un millor futur per la pagesia de Lleida.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

5 COMMENTS

Comments are closed.