Dijous, 02 de maig del 2024

El repartiment aleatori i convenient de la Política Agrària Comuna

|

- Publicitat -

Des d’Octuvre han aprofitat l’èxit d’Alcarràs per a fer un vídeo amb sis dades sobre la Política Agrària Comuna (PAC), el programa europeu pensat per a ajudar els petits productors i agricultors. En aquest vídeo, es comença explicant a grans trets, com es reparteixen els 60.000 € públics en què consisteixen aquestes ajudes. 

 

Publicitat

Els criteris per a decidir la quantitat que es rep de la PAC no s’expliquen, però semblen ser obvis: tot i ser un programa destinat a ajudar els pagesos amb camps petits o modests, els agricultors o empreses que van rebre més diners resultaven ser empreses grans amb noms tots reconeixem: Gallo, Nutrexpa, Garcia Carrión, Nestlé o Campofrio.

 

Octuvre denuncia que mentre els petits productors només reben una mica més de 500 € en ajudes, famílies amb patrimonis de milions d’euros i empreses com les esmentades prèviament, reben ajudes de milions d’euros.

 

També esmenten que, casualment, la família d’Arias Cañete, ministre d’Agricultura durant el govern de Mariano Rajoy i encarregat de negociar la PAC “en nom d’Espanya”, va rebre 1,8 milions d’aquestes ajudes que estava negociant.

 

Els petits pagesos, com els que surten a Alcarràs, els que suposadament “protegeix” i ajuda la PAC, es veuen obligats a abandonar explotacions perquè no guanyen prou amb la seva feina a la terra.

 

El declivi al camp i la falta de relleu generacional s’entén molt millor amb aquest vídeo: com ja hem vist en altres notícies, s’afavoreix sempre al més gran, deixant morir al petit. “El que passa amb la nostra llengua, amb rodalies, amb la nostra sanitat i amb el nostre camp, no passa per què sí”.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

6 COMMENTS

Comments are closed.