Dilluns, 29 de abril del 2024

Agroseguro preveu que les indemnitzacions a Catalunya per les gelades arribaràn als 109 MEUR

|

- Publicitat -

La companyia estatal d’assegurances agràries, Agroseguro, preveu indemnitzacions de fins a 109 MEUR a Catalunya per les gelades de principis d’abril. És la xifra més alta dels 244 MEUR que estima pagar al conjunt de l’estat espanyol per aquest episodi de fred en qüestió. Es tracta del sinistre més greu de la història d’aquesta assegurança agrària i l’impacte econòmic s’assimila al de les darreres sequeres que ha patit la península, tot i que en aquest cas, els danys es van registrar en només tres nits de gelada. L’estimació dels danys per aquest fenomen meteorològic supera en un 30% el total d’indemnitzacions abonades als agricultors en tot el 2021.

 

Publicitat

El rànquing de les indemnitzacions l’encapçala Catalunya amb 109 MEUR seguit de l’Aragó amb 78 MEUR. A continuació se situa Castella la Manxa amb 33 MEUR, el País Valencià amb 15 MEUR, i Múrcia amb 5 MEUR. La resta d’indemnitzacions fins als 244 MEUR, corresponen a productes assegurats d’altres regions de l’Estat.

Sistema antigelada en funcionament en una finca de fruita dolça a Corbins en la tercera matinada consecutiva amb temperatures sota zero a Ponent

Segons Agroseguro, la magnitud del sinistre ha requerit la mobilització d’una bona part de la xarxa pericial per tal d’agilitzar els treballs de taxació. Actualment, les valoracions s’estan fent a través de més de 250 tècnics que presten servei a l’asseguradora estatal a totes les zones sinistrades.

 

La majoria de danys de les gelades s’acumulen a la fruita dolça de la vall de l’Ebre. També són rellevants les pèrdues en ametlla, especialment a Castella la Manxa, i de forma menys generalitzada hi ha pèrdues en el cultiu del caqui, vinya, hortalisses d’hivern, colza, i maduixa. La superfície sinistrada declarada fins ara pels pagesos supera les 92.800 hectàrees.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

3 COMMENTS

Comments are closed.