Dissabte, 20 de abril del 2024

Defensem el port de Cambrils demana la retirada dels mòduls de la façana marítima, instal·lats l’estiu passat

|

- Publicitat -

La plataforma Defensem el port de Cambrils ha presentat una reclamació a l’Ajuntament per exigir la retirada dels mòduls desmuntables de la façana marítima de Cambrils, instal·lats l’estiu passat. L’entitat ha amenaçat en presentar un contenciós administratiu en dos mesos si l’administració no els retira. Segons el president de la plataforma, Ignasi Recasens, l’empresa que va guanyar la concessió va instal·lar-los sense llicència d’obres, d’activitat, d’obertura ni mediambiental. Fonts del consistori cambrilenc han assegurat que l’empresa compta amb tots els informes favorables necessaris. L’entitat ha apuntat que aquests mòduls perjudiquen la imatge del municipi i temen que pugui ser un primer pas per “perdre l’essència del port”.

 

Publicitat

La plataforma cívica, constituïda el passat setembre, reclama la retirada dels tres mòduls desmuntables que corresponen a una empresa del sector nàutic. Es tracta d’una concessió feta per Ports de la Generalitat i que segons l’Ajuntament de Cambrils, compta amb tots els informes favorables necessaris per dur a terme l’activitat. La companyia es dedica al lloguer d’embarcacions i altres serveis relacionats amb l’oci.

La façana marítima de Cambrils, on s’hi poden veure els tres mòduls desmuntables des de l’estiu passat

Les casetes es van instal·lar l’estiu passat i consten d’un espai d’atenció al client i administració, un mòdul amb servei de vestidor i lavabos i un magatzem per guardar estris de l’activitat, equipaments contra incendis i dispositius antivessament. L’entitat ha insistit que no és contrària a l’activitat que desenvolupa l’empresa, sinó de l’afectació visual d’aquests elements. La secretària de la plataforma, Marta Bonet, ha lamentat que aquest model portuari pugui escampar-se i afectar a la “preservació de la imatge i la qualitat de vida” de Cambrils.

 

Més enllà de la “degradació” de la façana marítima, Recasens ha assegurat que les casetes ocupen una superfície superior a la que estipula el Pla Especial del Port de Cambrils. Segons l’entitat, al llarg del concurs públic hi va haver “canvis de criteri i solucions que no es van posar a exposició pública” i no es va demanar un informe preceptiu al Departament de Cultura per protegir la torre de defensa del port, catalogada com a Bé Cultural d’Interès Nacional.

Integrants de la plataforma Defensem el port de Cambrils, davant la torre del Port

Els representants de Defensem el port de Cambrils van explicar aquest passat divendres en roda de premsa que les últimes reunions amb les administracions implicades no han estat fructíferes. En aquest sentit, rebutgen les propostes fetes, les quals consideren “vagues” i exigeixen com a única solució la retirada d’aquests elements ubicats al moll de Ribera. Per aconseguir-ho, ja estudien obrir la via judicial pròximament i assegura tenir “confiança absoluta” d’aconseguir el seu objectiu, tot i que reconeixen que els costarà “temps i diners”.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

4 COMMENTS

Comments are closed.