Dissabte, 18 de maig del 2024

El Parc de la Serralada Litoral demana tancar perimetralment les batudes de senglars

|

- Publicitat -

El darrer plenari del Consorci del Parc de la Serralada Litoral ha aprovat una moció per demanar que les batudes de senglars es tanquin perimetralment per evitar accidents amb altres usuaris de l’espai natural. El text aprovat reclama que aquests tancaments siguin obligatoris en batudes autoritzades fora del període de caça. A més, suggereix que també s’apliqui la mesura durant el període hàbil de caça en “espais amb molta concurrència i especialment en cap de setmana”. En paral·lel, des del Parc reclamen a administracions supramunicipals, com Govern o Diputació de Barcelona, que cerquin “altres mètodes” per controlar la població de senglars que no passin pels trets al bosc, com els tractament de fertilitat.

 

Publicitat

Amb l’esperit de millorar la seguretat als boscos, després dels accidents com el del mes de gener a Argentona, quan un caçador va disparar contra un ciclista, la moció també demana a les associacions de caçadors que vetllin pel compliment de la normativa “molt especialment en allò que fa referència a l’ús de les armes i la seva línia i capacitat de foc”.

 

En aquest sentit, també es demana a les administracions que despleguin en època de batudes “tots els efectius de control existents: agents rurals, mossos d’esquadra i policies locals, per tal de senyalitzar i controlar els espais forestals”. El conjunt de mesures s’haurien de recollir en una nova llei de caça –l’actual és de 1970– que s’adapti a la realitat actual de l’espai natural.

 

La moció es farà arribar ara al Consell Comarcal del Maresme i el Vallès Oriental, així com al conjunt d’ajuntaments que formen part del Parc de la Serralada Litoral perquè la votin en els seus respectius plenaris.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

6 COMMENTS

Comments are closed.