Dissabte, 27 de abril del 2024

UPA demana un si unànime a l’aprovació del decret de suport al camp

|

- Publicitat -

Una vegada més qüestions alienes al sector primari i a la crisi que travessa podrien posar en perill importants mesures aconseguides gràcies a les reivindicacions del camp. Els últims moviments polítics en relació amb el suposat espionatge amb el programa Pegasus podrien provocar que el Decret de suport al camp per la crisi derivada de la guerra a Ucraïna no tirés endavant.

 

Publicitat

La Unió de Petits Agricultors i Ramaders (Unión de Pequeños Agricultores y Ganaderos) ha demanat a les forces polítiques que actuïn amb responsabilitat i donin un sí unànime al Real Decret de mesures de suport al sector primari. El decret activarià un paquet d’ajudes de més de 400 milions d’euros per a donar suport als agricultors i ramaders afectats per l’increment dels costos de producció derivats de la guerra a Ucraïna.

 

Les forces catalanes han amenaçat en votar no com a represàlia pel suposat espionatge amb el software Pegasus. Una cosa “absolutament irresponsable”, a judici d’UPA, que anteposa interessos partidistes a la situació crítica que travessen a Espanya milers d’agricultors i ramaders. “Ni els ramaders de Vic ni els de Lugo ni els de Múrcia, per citar només tres exemples, poden esperar més. Necessitem suports i els necessitem ja”, han assenyalat des de UPA.

 

L’organització ha apel·lat a tots els partits polítics per garantir el sí al decret, que qualifiquen d'”insuficient però imprescindible”. “Els agricultors i ramaders tornen a veure’s en dubte per batalles polítiques alienes als interessos del camp, que són les de tots. Amb les coses de menjar no es juga”, conclouen des d’UPA.

 

UPA ha apel·lat també a l’oposició, especialment al Partit Popular, perquè demostri el seu suport al camp amb fets i doni suport l’aprovació d’aquest real decret.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

3 COMMENTS

Comments are closed.