Dijous, 09 de maig del 2024

El Seprona de la Guàrdia Civil investiga dues persones per recollir dàtils de mar a l’Ametlla de Mar

|

- Publicitat -

El Seprona de la Guàrdia Civil investiga dues persones que recollien dàtils de mar a la costa de l’Ametlla de Mar (Baix Ebre). Va ser el passat dia 6 d’abril. Els agents van observar un home que es trobava a la platja, prop del seu vehicle, en actitud vigilant, segons el comunicat policial. Poc després, va sortir de l’aigua un altre, amb un vestit de neoprè, equipament d’immersió i una bossa a la mà. A l’interior de la bossa van trobar cinc quilos de dàtils de mar, espècie inclosa al llistat estatal d’espècies silvestres en regim de protecció especial, així com a la convenció CITES, entre d’altres figures de protecció. Segons l’institut armat, la pesca d’aquest mol·lusc pot ser castigada com un delicte contra la fauna.

 

Publicitat

Els exemplars decomissats van ser traslladats a les instal·lacions de l’IRTA per valorar la seva possible reintroducció al medi natural. Addicionalment, el Seprona ha sol·licitat el suport d’especialista del Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques perquè faci un informe sobre el lloc d’on van ser extrets, per si la roca va resultar malmesa. Els dàtils obren galeries dins de les roques que són el seu hàbitat i per recollir-los cal trencar la pedra.

Agents del Seprona de la Guàrdia Civil mostrant els dàtils i equipament de pesca confiscat a dos homes a la costa de l’Ametlla de Mar

Segons el cos armat, l’extracció i comercialització d’aquests mol·luscos pot ser castigada com a delicte contra la feina, amb penes de presó d’entre sis mesos i dos anys o multa de vuita a dos anys. En tots els casos inhabilitar per caçar o pescar entre dos i quatre anys.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

4 COMMENTS

Comments are closed.