Dijous, 02 de maig del 2024

Acció Climàtica convoca ajuts d’1M€ per les embarcacions de pesca d’encerclament i palangre

|

- Publicitat -

La Generalitat de Catalunya convoca, en el marc del Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP), els ajuts destinats a la paralització temporal d’activitats pesqueres de les embarcacions de pesca de les modalitats d’encerclament i palangre de superfície de la flota amb port base a Catalunya realitzades el 2021-2022.

 

Publicitat

L’import total convocat per a aquests ajuts és de 950.150 euros, ampliables en 834.847,50 euros més. El percentatge de cofinançament és del 50% a càrrec del Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP) i 50% a càrrec del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA).

 

Les paralitzacions temporals objecte d’aquesta convocatòria són actuacions desenvolupades en el marc de l’operació de reducció de l’esforç pesquer que estableix al Pla de gestió del Mediterrani i donen resposta a la prioritat de fomentar una pesca sostenible des del punt de vista mediambiental, eficient en l’ús dels recursos, innovadora, competitiva i basada en el coneixement.

 

Cal destacar com a novetat que, amb l’objectiu d’agilitar el cobrament de les ajudes per part del sector pesquer d’encerclament i palangre de superfície, en aquesta convocatòria s’han separat aquests ajuts dels de la modalitat d’arrossegament, pendent de publicació del Reial decret corresponent.

 

Garantir la competitivitat del sector pesquer és una de les estratègies de l’Estratègia marítima de Catalunya, en el sentit de reforçar el sector pesquer com un dels puntals de l’economia blava del país. Per això, el Govern reclama al Ministeri que es retorni al model descentralitzat de gestió dels ajuts a les vedes, ja que el sistema actual no funciona.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

5 COMMENTS

Comments are closed.