Dilluns, 20 de maig del 2024

El Govern d’Escòcia visita Catalunya per conèixer la política agroalimentària i d’agenda rural de Catalunya

|

- Publicitat -

La ministra escocesa d’Afers Rurals i Illes, Mairi Gougeon, màxima responsable en matèria d’agricultura, ramaderia, pesca, alimentació i polítiques rurals i de les illes, encapçala des de dilluns i fins dimecres una delegació oficial del govern d’Escòcia per conèixer la política agroalimentària i d’agenda rural de Catalunya.

 

Publicitat

La delegació ha visitat Mercabarna, i visitarà també la fira Seafood Expo Global que es celebra a Barcelona, així com una explotació ramadera i les instal·lacions de la cadena de supermercats Bon Preu.

 

En el marc de la visita institucional de tres dies, la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà i Roura, ha mantingut una reunió bilateral amb la ministra Gougeon. Durant la reunió de treball, s’han aprofundit en la col·laboració entre els dos governs en àmbits com la producció agroalimentària i la necessitat de reduir el malbaratament alimentari, així com la potenciació de les cadenes de comercialització més curtes i les polítiques de dinamització rural.

La ministra escocesa Mairi Gougeon i la consellera Teresa Jordà

En aquest sentit, Jordà ha explicat a la consellera escocesa l’elaboració de la llei de producció agrícola sostenible que serà l’eix bàsic de la producció alimentària catalana dels pròxims anys i englobarà tant la producció agrícola com la ramadera. La titular d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha compartit la necessitat d’avançar cap a un model productiu que permeti avaluar, classificar i reconèixer les explotacions agrícoles segons el nivell de sostenibilitat. Finalment, Jordà també ha explicat el procés d’elaboració de l’Agenda Rural de Catalunya.

 

En la trobada també han participat el secretari d’Agenda Rural, Oriol Anson, el secretari d’Alimentació, Carme Mòdol, així com el director d’Agricultura i Economia Rural, George Burges, i el director d’Indústries Alimentàries, Nye Todd per part la part escocesa.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

5 COMMENTS

Comments are closed.