Dijous, 02 de maig del 2024

El Gremi de Floristes demana la priorització de la compra de roses als professionals del sector

|

- Publicitat -

El Gremi Floristes de Catalunya ha fet aquest dijous una crida a la compra de roses als professionals i ha demanat a la població que les adquireixin únicament en floristeries i parades. En roda de premsa conjunta amb el gremi de llibreters i flequers per presentar la Diada, el president del gremi de floristes, Joan Guillén, ha demanat responsabilitat i evitar la compra a particulars i entitats que també venen al carrer, en alguns casos de forma irregular. Ha defensat que el sector necessita vendre per “millorar la situació” que pateixen després de la pandèmia, per l’encariment dels subministres i la guerra a Ucraïna. Precisament, a Barcelona s’han concedit 3.400 autoritzacions per vendre rosses i 300 per a parades de llibres.

 

Publicitat

L’intendent major de la Guàrdia Urbana Benito Granados ha explicat que el mercat irregular de rosses “no és gaire important” a la capital catalana però ha alertat que a banda del perjudici econòmic i fiscal que poden generar, afecten en qüestions com la seguretat i la mobilitat. Per això, ha dit que hi haurà agents de la Guàrdia Urbana que controlaran la venda durant la Diada. Segons ha indicat, els agents tenen una capacitat “elevada” per detectar la venda irregular i que els que ho fan s’exposen a perdre diners per la incautació del material.

Part dels responsables de la Diada de Sant Jordi amb representants de la Generalitat, Ajuntament de Barcelona i els gremis de llibreters, floristes i flaquers

Preveuen igualar el 2019

Durant la roda de premsa el també president del consell de gremis ha previst un Sant Jordi “amb normalitat” i ha concretat que la nova estructuració que es farà espera que serveixi per “endreçar” i com a “punt de partida” per millorar la festa. El gremi de floristes estima vendre al voltant de 6 milions de roses. A Barcelona calculen que hi haurà 400 floristeries en diferents punts que en vendran.

 

El director general de comerç de la Generalitat, Jordi Torrades, ha celebrat que l’edició d’aquest 2022 torni a ser “normal” i ha parlat de més de 100.000 parades de flors i llibres a tot el país. Ha indicat que esperen que les xifres de vendes “igualin” les de 2019 que van generar, per exemple, uns ingressos de prop de 24 MEUR pel que fa als llibres.

Roda de premsa dels gremi de flaquers, floristes i llibreters per Sant Jordi

 

El president del gremi de llibreters, Marià Marín, ha reconegut tenir unes perspectives de venda “altíssimes, com abans de la pandèmia”. Tindrem un Sant Jordi literari. La poesia i l’assaig creixen i la literatura infantil i juvenil, també”, ha celebrat. A banda de la superilla de l’eixample, Marín ha explicat que la celebració de Sant Jordi arribarà a 7 districtes barcelonins.

 

Un dispositiu policial com una manifestació

Pel que fa al dispositiu de seguretat, des de la Guàrdia Urbana han explicat que la superilla literària “serà tot un repte” i que es preparen com si es tractés d’una gran manifestació. La Guàrdia Urbana garantirà l’aïllament del trànsit amb 80 agents i 120 auxiliars. També vetllaran perquè tothom que vengui tingui la pertinent llicència i la seguretat dels visitants.

 

La Guàrdia Urbana ha recomanat que els desplaçaments es facin amb transport públic, especialment amb metro. Han dit que hi haurà els aparcaments privats i públics habituals però que per aproximar-se a la superilla es recomana apostar pels transports massius. “Especialment si es ve en hora punta”, ha comentat l’intendent.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

6 COMMENTS

Comments are closed.