Diumenge, 19 de maig del 2024

El Vallès Oriental generarà biometà a partir dels residus de biogàs de dues plantes de residus

|

- Publicitat -

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental i el Consorci Besòs Tordera han presentat aquest dimarts un projecte per obtenir biometà a partir de biogàs. La iniciativa s’anomena BioVO i preveu aprofitar el combustible que es genera en els processos de tractament a la Planta de Digestió Anaeròbica i de Compostatge del primer consorci i a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals Granollers del segon. Els responsables de l’empresa afirmen que la proximitat entre ambdues instal·lacions i amb el punt d’injecció del biometà permet dur a terme aquest projecte i aprofitar “al màxim” els recursos generats, alhora que es disminueix l’empremta a l’atmosfera de carboni.

 

Publicitat

El projecte, amb un cost previst de 2.775.000 euros, ha rebut una subvenció d’1.012.944,76 euros de l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE) a través dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional de la Unió Europea (FEDER). La resta anirà a càrrec dels dos consorcis.

 

El president del Consorci Besòs Tordera, Josep Monràs, ha subratllat que “no hi ha cap altre projecte d’aquestes característiques que sigui conjunt a Catalunya ni a Espanya”, un projecte orientat a transformar el sector energètic cap a un model més sostenible i eficient, segons asseguren els seus responsables.

 

De la seva banda, el president del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, Albert Camps, ha destacat que “els gasos renovables es presenten com l’opció idònia per a la reducció de les emissions de CO2, i són una energia que reforça el concepte d’economia circular”.

 

Per fer la conversió es construirà un nou equipament en una zona compartida entre els dos consorcis al polígon industrial el Raiguer, a Granollers. Estarà format per una planta de neteja i de purificació de biogàs, un gasòmetre amb capacitat per a 1.250 metres cúbics i un mòdul d’injecció de biometà a la xarxa de gas natural.

 

Els impulsors de la planta afirmen que el biometà és una alternativa “atractiva” als combustibles fòssils ja que es pot barrejar amb el gas natural i injectar directament als gasoductes convencionals, o utilitzar-lo com a biocombustible per a mitjans de transport.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

5 COMMENTS

Comments are closed.