Diumenge, 28 de abril del 2024

El Dansàneu presenta el solo de Núria Guiu a Olot com a col·laboració amb els festivals Sismograf i Mot

|

- Publicitat -

La 31a edició del Dansàneu, el Festival de Cultures del Pirineu i Premi Nacional de Cultura 2021, continua desplegant les seves activitats prèvies arreu del territori, com la d’aquest dimecres, 6 d’abril, a les set de la tarda, en què la ballarina i coreògrafa barcelonina Núria Guiu ha presentat un solo a la biblioteca Marià Vayreda d’Olot.

 

Publicitat

Likes parteix de l’anàlisi de dos dels fenòmens més populars de Youtube: el cover dance i els tutorials i vídeos sobre les diferents tècniques de ioga. Des d’una perspectiva socio-antropològica, Guiu aborda el públic amb un discurs sobre el valor social d’un like en les nostres societats digitals. Aquesta peça va ser seleccionada per la plataforma europea de suport a la dansa Aerowaves 2018 i va rebre una menció especial com a la millor interpretació de dansa en els Premis Ciutat de Barcelona 2018, així com el Premi de la Crítica 2018 com a millor solo o el Premi Dansacat 2020; s’ha representat en nombroses ocasions amb molt bones crítiques: “Una construcció brillant de discurs, sostinguda per una ballarina d’excel·lent i sobrada competència corporal: no és només perquè la seva tècnica dancística sigui depurada i efectiva; és sobretot perquè expressa amb el seu cos tot aquest altre contingut -reflexió o tesi- que allibera per fi la dansa del discurs de la paraula.” (Jordi Sora, Escena de la memòria).

Un moment de la interpresació de Nuria Guiu. Foto de Joan Blanco.

L’actuació de Núria Guiu Sagarra, entesa a manera de pòrtic d’aquesta edició del festival Sismògraf d’Olot, s’emmarca en el context de la col·laboració establerta entre el Dansàneu, el propi festival de dansa Sismògraf d’Olot i el festival literari Mot (Girona – Olot). En aquest sentit, l’actuació de Guiu ha estat precedida d’una explicació breu sobre el Dansàneu a càrrec de Ferran Rella, president del Consell Cultural de les Valls d’Àneu; i de Rut Martínez, directora del Dansàneu, i es completa amb l’exposició –  aparador sobre el Premis Nacionals de Cultura 2021 produïda pel Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) i el Departament de Cultura que es pot veure fins passat Sant Jordi a la biblioteca Marià Vayreda d’Olot. Aquesta exposició itinerant té com a objectiu fer una immersió en la trajectòria professional dels cinc guardonats d’enguany.

 

Sobre el Dansàneu, el Festival de Cultures del Pirineu

El festival Dansàneu celebrarà aquest 2022 la seva 31a edició a les Valls d’Àneu amb un programa d’espectacles que es desplegarà del 24 al 31 de juliol vinents, ambdós inclosos. El certamen va presentar fa uns mesos la seva imatge i va donar a conèixer tres primers espectacles de l’edició d’aquest 2022 com la cloenda a càrrec del ballarí i coreògraf basc Jon Maya (Premio Nacional de Danza i Premio MAX), l’actuació del duet Tarta Relena i la presentació del primer disc de l’OMAC – Orquestra de Música d’Arrel de Catalunya, Trencadís.

 

Les entrades per als tres espectacles ja confirmats ja són a la venda a través del web del Dansàneu, amb preus que van dels 18 als 20 euros i descomptes de més del 30% per la compra anticipada.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

1 COMMENT

Comments are closed.