Dilluns, 29 de abril del 2024

La FCAC denuncia que les cooperatives que venen gasoil es veuràn obligades a avançar el descompte de 20 cèntims

|

- Publicitat -

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) denuncia la imposició de finançar la bonificació del gasoil per part de les cooperatives, que es veuran obligades a avançar els imports del descompte de 20 cèntims d’euro en el preu del combustible. La FCAC també alerta de la falta de claredat i la desinformació davant l’entrada en vigor del Reial-decret llei aprovat pel Consell de Ministres com a pla de xoc per pal·liar les conseqüències de la guerra a Ucraïna.

 

Publicitat

Josep Lluís Escuer, responsable de subministraments de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), argumenta que “aquesta mesura comportarà sobrecostos per a les cooperatives subministradores de carburants que, junt amb l’obligació de finançar el descompte, ens pot portar a qüestionar la nostra liquiditat. Aquests 20 cèntims per litre poden suposar imports molt elevats segons el volum de vendes i, a més, estarem comercialitzant per sota del preu de compra del carburant”.

 

Malgrat que les benzineres cooperatives han d’actuar com a entitats col·laboradores, a dia d’avui que entra en vigor la normativa, encara no es disposa ni del formulari per demanar a l’AEAT la bestreta del descompte i tampoc es coneix quan es farà el pagament de la bestreta. A més, aquesta normativa ja està suposant un cost per la necessitat d’adaptar informàticament -a partir d’avui a les 0.00h- tots els canvis que implica com el desglossament de la factura.

 

La FCAC expressa també la preocupació perquè el govern no ha tingut en compte el sector distribuïdor de carburants, més enllà de tres grans operadors. Les cooperatives amb estació de servei tenim un model de negoci diferent de les petrolieres i grans distribuïdores de carburants, treballem amb marges molt reduïts i la capacitat financera és limitada.

 

En aquest sentit, Josep Lluís Escuer destaca que “en les cooperatives agràries, l’activitat de distribució de carburants és complementària de l’agroalimentària i, per tant, mai neix amb una voluntat de liderar globalment les vendes de tots els carburants d’una zona, sinó per fer una funció en un medi rural sovint sense gaire serveis. Precisament, les grans petrolieres han abandonat majoritàriament la distribució minorista de gasoil B i nosaltres hem passat a ocupar un paper protagonista en la distribució d’aquest producte jugant un rol destacat en l’àmbit rural”.

 

A la FCAC hi ha 48 cooperatives amb estació de servei que comercialitzen més de 75 milions de litres anuals de carburants.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

7 COMMENTS

Comments are closed.