Diumenge, 28 de abril del 2024

Què podem fer aquest cap de setmana?

|

- Publicitat -

Aquest cap de setmana hi ha diferents fires que podem visitar per a descobrir els pobles de Catalunya a la vegada que podem consumir i valorar els diferents productes artesans que ofereixen aquestes fires. 

 

Publicitat

Les ofertes són molt variades, la majoria centrades en un sol producte, típic de les diferents localitats. 

 

27a Fira del Brunyol de l’Empordà

L’Empordà es comença a preparar per setmana santa amb la fira del Brunyol, el producte estrella d’aquests dies, al qui rendeix homenatge durant aquest dissabte. El poble celebra aquest dolç tan aclamat i típic català, amb una fira que reunirà més de cent parades artesanes, arribant fins a 725 kg de brunyols. A part de les parades de la fira, també hi haurà diferents activitats com exhibicions de ball, animacions infantils o mostres de balls tradicionals. La traca final se celebrarà amb una xocolatada popular per a acompanyar els brunyols i dues actuacions musicals.

 

10a Fira de la Botifarra

Aquesta fira se celebra durant els dos dies del cap de setmana a la Garriga, i, com el seu nom indica, el seu producte estrella és la botifarra. Durant tot el cap de setmana es realitzaran tallers, tant culinaris com d’horta com manualitats vàries pels nens. A part de les parades d’embotits, cerveses, formatges i botifarres varies, que es poden visitar durant els dos dies, també hi ha organitzats diferents tasts d’aquests productes i d’altres.

 

XII Fira del Tocino

La fira del Tocino se celebra el diumenge a Caseres, essent una fira amb embotits, tocino, productes típics de Caseres i productes artesanals, entre d’altres. La fira estarà maridada amb dues degustacions, una amb vins, vermuts i porc rostit al matí i la degustació popular a la tarda amb un tast de pernil. Hi haurà dues visites al molí d’oli, també una al matí i l’altra a la tarda, i diferents animacions infantils.

 

18a Fira de l’Abat, Monacàlia

Aquesta fira, que se celebra durant tot el cap de setmana a Navarcles, se centra en la dansa, el teatre i la beguda, amb una fira dedicada al vi, venda, tastos, degustacions i gastronomia variada.

 

Fira de les 40 hores

La fira de les 40 hores de Ripoll, enguany recupera el seu format presencial aquest cap de setmana, amb parades de productes agroalimentaris, artesans i de proximitat. La inauguració serà divendres a les sis de la tarda, i hi ha activitats organitzades durant tot el cap de setmana com una classe pràctica de Muay Thai, una visita guiada la Farga Palau, tasts de vins i el concert final de Pep Bolet per a amenitzar el vermut del diumenge.

 

5a Fira de la Mel

El Miracle, un poblet de Lleida, celebra la cinquena edició de la fira de la mel, amb parades centrades en productes de mel i també de productes de proximitat. La fira centrada en la mel serà el diumenge al matí, deixant espai per una segona fira de productes locals a la tarda. Aquesta fira estarà complementada també amb diferents exposicions relacionades amb la mel, una degustació de tapes elaborades amb mel, tallers de construcció d’hotels d’insectes i més activitats relacionades amb aquest producte. 

 

XII Fira de l’Espàrrec

Port de la Selva centra el seu cap de setmana en l’Espàrrec, acompanyat de tallers, gastronomia, música i molt més. Durant aquests dies, els restaurants oferiràn plats de la seva carta amb espàrrecs de bosc, tot i que el plat fort és el diumenge, el dissabte hi ha planificades dues activitats: la Conferència ‘Un petit viatge pel vostre poble’ i el concert de La Vella Dixieland. El diumenge serà el dia de la fira, amb amb tastets d’espàrrecs i fira d’artesania, una tirolina gegant i rocòdrom, que acabarà amb una cantada d’havaneres final. 

 

25a Fira del Conill i l’Artesania

Vilafant celebra, per vint-i-cinquè any consecutiu, la fira del conill i l’artesania. Aquest esdeveniment consta d’una fira amb productes artesans acompanyada d’una mostra gastronòmica centrada en la cuina del conill, maridats amb vins. Com a totes les fires que hem anat enumerant, hi ha diferents tallers i activitats organitzades, tant per a grans com per a petits. 

 

Aquí acabem amb la llista de fires, tot i que volem remarcar que, després del cap de setmana, del dilluns 4 d’abril fins al dimecres 6 d’abril, se celebrarà la Barcelona Wine Week, de la qual ja hem parlat en aquest diari. La fira reunirà el sector professional i internacional del vi, on hi participaran totes les denominacions d’origen catalanes.

 

I com sempre, esperem que aquest article us hagi servit, i que gaudiu molt del cap de setmana.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

2 COMMENTS

Comments are closed.