Divendres, 19 de abril del 2024

Ametller Origen s’explica davant les al·legacions que han presentat al projecte de l’Agroparc

|

- Publicitat -

Ametller Origen ha sortit al pas de les al·legacions presentades per Unió de Pagesos i la plataforma StopAgroparc contra el projecte per crear un gran parc agrari d’economia circular entre Gelida i Sant Llorenç d’Hortons, a l’Alt Penedès. L’empresa agroalimentària sosté que el seu projecte, de més de 250 hectàrees, “respecta i revaloritza” el connector ecològic del Torrent de Can Joncoses. Alhora, es compromet a preservar les dues parelles d’àliga cuabarrada que habiten a la zona i garanteix que disposaran de 20 hectàrees més gràcies a la recuperació de sols agrícoles que ara estan emboscats. Respecte l’impacte dels visitants –se’n preveuen 50.000 anuals-, Ametller diu que en limitarà la intensitat prop de les masies i camins principals.

 

Publicitat

La firma penedesenca defensa que l’Agroparc pretén desplegar un model agroalimentari “100% sostenible i circular”. Assenyala que un projecte d’aquestes característiques necessita un espai mínim de 200 hectàrees per a explotacions agrícoles i ramaderes, i 20 més de sòl industrial per al processament i logística del producte.

 

Respecte la ubicació entre Gelida i Sant Llorenç d’Hortons, Ametller Origen recalca la importància de crear el parc en un espai proper a l’àrea metropolitana, amb accés a vies de comunicació de gran capacitat “per reduir els efectes de la mobilitat, tant de recepció de mercaderies com per a expedició dels productes”.

 

Davant les al·legacions que qüestionen el desplegament del pla urbanístic de Can Joncoses, asseguren que aquesta planificació preveu el “bloqueig” de l’espai proper al torrent. En aquest sentit, garanteixen que alliberaran “completament” el marge dret del torrent per potenciar-lo com a corredor ecològic, mentre tota l’activitat industrial anirà al marge esquerre “integrat amb la topografia”.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

8 COMMENTS

Comments are closed.