Dilluns, 06 de maig del 2024

Com gaudir del Vívid a Roses i els voltants

|

- Publicitat -

Esmorzars de forquilla entre vinyes, tasts en entorns singulars com monestirs o fortificacions, marxes entre vinyes, plantada de ceps, tasts amb dansa, maridatges amb formatges, activitats familiars i inclusives… 68 propostes vinculades a l’entorn del vi constitueixen el programa del “VIVID”, una cita primaveral de referència pels amants de l’enoturisme a la Costa Brava. Una quarantena d’aquestes activitats es desenvolupen als voltants de Roses, localitat que es converteix en la base de partida per gaudir de cinc intensos caps de setmana amb totes aquestes variades propostes vitivinícoles. Salut!

Cartell del Vívid

És impossible resumir d’una manera més concisa -en una sola paraula!- el que significa el vi, les vinyes… i l’alegria de viure: Vívid. Aquesta és l’essència d’un Festival de vi que, des de fa vuit anys, cada mes d’abril, converteix a dues grans comarques gironines -Alt i Baix Empordà, terres de vinyes agermanades sota la DO Empordà- en l’epicentre de l’enoturisme. I un dels seus municipis de referència, Roses, torna a cobrar protagonisme com la destinació ideal des d’on anar a gaudir més de la meitat de les 68 experiències integrades en la programació d’aquesta 8a edició.

Publicitat

 

Aquestes són les 7 pistes per a gaudir d’algunes experiències del VÍVID, des de Roses:

 

1. VIII Mostra del Vi DO Empordà de Roses, el 24 d’abril de les 11:00 a les 15:00. Ubicada davant de la muralla de la seva Ciutadella, en un espai únic on tastar els vins d’una desena de cellers d’aquesta DO, pertanyents a la zona de l’Alt Empordà: Vinyes dels Aspres, Empordàlia, Hugas de Batlle, Mas Vida, Cooperativa d’Espolla, Masetplana, Castelló Murphy, Gerisena, AV Bodeguers i Martí Fabra. La Mostra estarà acompanyada de la millor gastronomia de proximitat, elaborada per a l’ocasió pel col·lectiu “La Cuina del Vent”. Hi haurà activitats complementàries com un taller de cupatge i un divertit foto-call.

 

2. Tast en espais singulars. El Palau de l’Abat, a Llançà, ofereix un “Tast amb vins ecològics de l’Empordà” el 2 d’abril, on també es podrà conèixer la història d’aquest edifici i gaudir del nucli emmurallat medieval d’aquesta localitat. El claustre romànic de Sant Domènec de Peralada acollirà “Garnatxa davant de carinyena: batalla de vins” el 9 d’abril, un tast de 6 vins i 2 vins dolços d’aquestes dues varietats de ceps polivalents de l’Empordà. I a l’església de Sant Pere de Rodes tindrà lloc el Tast pel mil·lenari el 30 d’abril, una manera de retre homenatge a aquest monestir que data del 1022, en ple segle XI, amb motiu del seu mil·lenari.

“Garnatxa davant de carinyena: batalla de vins” al claustre romànic de Sant Domènec de Peralada

3. Menjars i maridatges. ‘La nit del Negret’ el 14 d’abril, sopar degustació d’aquest peix maridat amb vins de Capmany, a l’Agrobodega El Parral (també accessible per a persones amb mobilitat reduïda i invidents). ‘Tast de vins catalans premis Vinari’ (24 abril), degustació dels 7 millors vins de l’última dècada en aquests guardons, organitzada per celler Mas Llunes, a Garriguella. ‘Masetplana i el Drac: un tast de Sant Jordi’ (30 abril), també a Garriguella, un original maridatge on fragments literaris poden canviar de gust en funció dels vins que els acompanyen. ‘Tast de vins dolços i rancis maridats amb foie’ (1 maig), a Sant Climent Sescebes, organitzada pel celler Martí Fabra (accessible per a invidents).

La nit del negret

4. Dinars entre vinyes. ‘Esmorzar de forquilla entre vinyes’ als cellers següents: Hugas de Batlle (2 abril), Colera, a càrrec del xef Lluís Fernández; Vinyes d’Olivardots (3 abril), a Capmany, amb la xef Roser Bronsoms; Mas Llunes (17 abril), a Vilajuïga, amb el xef Moisés Vega; Masetplana (23 abril), a Garriguella, amb el xef Carles Roig; Pere Guardiola (23 abril), a Capmany, amb el xef Ricard Olivés; Vinyes dels Aspres (23 abril), a Cantallops, amb el xef Pep Amiel; Arché Pagès (24 abril), a Capmany, amb el xef Pep Serra; Cooperativa Garriguella (24 abril), a Garriguella, amb el xef Gregory Abella; Cooperativa Espolla (24 abril), a Espolla, amb el xef Xavier Bernal; Martín Faixó (30 abril), a Cadaqués, amb el xef Ricard Olivés; i La Vinyeta (30 abril), a Masarac, amb la xef Ariadna Sala.

 

5. Enoturisme actiu. ‘IV Marxa popular entre vinyes’ (3 abril), organitzada a les localitats d’Espolla i Sant Climent Sescebes, inclou visites als cellers –Cooperativa d’Espolla i Martí Fabra– amb tast. ‘Vins i paisatges del Cap de Creus’ (9 abril), amb visita a les vinyes de Mas Mares i vistes al paisatge del parc, pujada amb cotxe al Pla de Gates i tast al celler Martin Faixò. Enocaiac: vins de l’Albera marítima (9 abril) activitat per a públic adult (sense nens) a Portbou, navegant cap al Mar dels Pirineus i admirant terrasses de vinyes amb desnivells. ‘Rabós & Wine’ (16 abril), a Rabós d’Empordà, visita a aquest poble històric del Paratge Natural de l’Albera i al seu celler ecològic, Castelló Murphy; ‘Vivivi’ (16 abril), a Cantallops, espectacle de cordes i vins (del celler Vinyes dels Aspres) mentre un violí i un violoncel fa ballar per la història de la música. ‘Naturalesa a les vinyes Espelt’ (30 abril), a Vilajuïga, inclou recorregut ornitològic. 

‘Rabós & Wine’ (16 abril), a Rabós d’Empordà

6. Activitats familiars. Tast ancestral al Monestir de Sant Quirze (2 abril), a Colera, un dels primers monestirs construïts en aquesta zona dels Pirineus, l’Albera. ‘Tast històric amb vins de resistència i frontera’ (9 abril), al Castell de Quermançó, Vilajuïga, maridant vi i arqueologia. ‘Beu-te la vida’ (10 abril), a Cistella, maridatge de vi, formatge i música en directe al celler Mas Vida (accessible per a invidents)

 

7. Activitats inclusives. ‘Vi i formatges’ (2 i 3 abril) al celler Martín Faixó, a prop de Cadaqués, amb visita guiada i pícnic brunch amb formatges artesanals KM0. ‘Maridatge de vins Empordàlia amb xocolata’ (16 abril), al celler d’aquesta Cooperativa ubicat a Vilajuïga. ‘Vi en dansa’ (24 abril), organitzada per l’agrobodega El Parral a Capmany; una copa de vi amb tast de botifarra de garnatxa i danses tradicionals a càrrec de l’Esbart Dansaire de Castelló d’Empúries. 

 

Més Informació:  http://ca.visit.roses.cat i https://vivid.costabrava.org/

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

5 COMMENTS

Comments are closed.