Dilluns, 29 de abril del 2024

El CONCArim Barcelona 2022 tanca amb un gran èxit de participació

|

- Publicitat -

Amb un gran èxit de participació, i superant les xifres d’edicions passades, la DO Conca de Barberà ha tancat la seva ja coneguda jornada professional “CONCArim Barcelona 2022” amb prop de 300 assistents. Després de dos anys, els professionals del sector de la restauració i l’hostaleria, premsa especialitzada i prescriptors del vi s’han apropat a la Casa Capell de Barcelona amb la il·lusió no només de tornar a la presencialitat, sinó també de tastar noves referències i anyades de la DO.

 

Publicitat

La jornada ha començat a les 16h amb un tast lliure que s’ha allargat fins a les 20h. Durant tota la tarda, els assistents han pogut descobrir l’essència d’una DO marcada per la seva varietat autòctona ‘trepat’ com a bandera i singularitat.

 

L’acte ha comptat amb la presència i participació d’autoritats com la directora general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI)Alba Balcells; el president-degà de l’Associació Catalana d’Enòlegs (ACE)Pere Campos; i l’alcalde de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, qui ha assistit en qualitat de Consell Comarcal de la Conca de Barberà, en representació de la presidenta Carme Pallàs.

 

Els assistents han pogut tastar més de 80 referències dels 16 cellers participants: Abadia de Poblet, Cara Nord, Celler Carles Andreu, Celler Pla de la Masó, Celler Rendé Masdéu, Celler Rosa Mª Torres, Celler Vega Aixalà, Celler Vidbertus, Clos Montblanc, Familia Torres, Gerida Vins, Josep Foraster, Mas de la Pansa, Vins i Caves Portell i Vins Petxina.

 

Tast guiat de noves anyades i referències

A primera hora de la tarda s’ha dut a terme també un tast guiat de noves anyades i noves referències de la denominació d’origen per a un grup reduït d’assistents. El tast ha estat conduït per Ricard Sebastià, president de la DO Conca de Barberà, qui ha fet una breu introducció i ha donat pas als diferents cellers participants per tal que presentessin els seus vins.

 

Així doncs, s’han degustat cinc referències: els vins blancs Susel 2021, de Celler Rosa Mª Torres; i Milmanda 2018, de Familia Torres. A continuació s’ha tastat el rosat monovarietal de trepat Estupendu 2021, de Gerida Vins; i, per últim, s’han tastat els vins negres, elaborats també 100% amb trepat, Grillat 2020, de Celler Pla de la Masó; i Font Voltada 2018, d’Abadia de Poblet.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

5 COMMENTS

Comments are closed.