Dilluns, 06 de maig del 2024

El Ministeri d’Agricultura flexibilitza les condicions d’importació de blat de moro d’Argentina i Brasil

|

- Publicitat -

El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha decidit flexibilitzar les condicions imposades a la importació de blat de moro que ve de l’Argentina i el Brasil per compensar així els efectes de la guerra d’Ucraïna al mercat de les matèries primeres. Segons una resolució publicada aquest dimarts, es rebaixaran les exigències en el gra destinat a l’alimentació animal per compensar la paralització de les importacions que ha causat la invasió russa. Amb aquesta decisió, el govern central opta per apuntalar la importació de gra de la mà dels dos principals països productors del món i, així, garantir el subministrament del sector ramader.

 

Publicitat

La resolució flexibilitza “temporalment” els requisits imposats fins ara a la importació de blat de moro amb l’aval de la Comissió Europea, que ha celebrat dues reunions aquest mes per redefinir les seves exigències “fitosanitàries” a tercers països. “En les reunions esmentades s’ha constatat que el blat de moro procedent dels Estats Units no presentava cap problema a aquests efectes, i no cal cap mesura excepcional”, ha afegit el ministeri en una nota de premsa.

 

Segons ha destacat el govern de l’Estat, amb aquesta mesura excepcional amb motiu de la guerra a Ucraïna es dona resposta als problemes tècnics plantejats pel sector importador mentre ofereix certesa i flexibilitat “sense posar en risc la seguretat alimentària”.

 

Aquestes darreres setmanes la invasió russa ha agreujat l’escalada de preus i costos de producció iniciada fa mesos. Al sector agrari la principal preocupació és el risc de desproveïment d’alguns productes i la situació de col·lapse a la qual es poden veure abocats pagesos i ramaders en no poder fer front a més despeses per l’augment d’algunes matèries primeres, entre elles el pinso.

 

Tal com recorden organitzacions com la l’associació agrària de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), bona part dels cereals que s’utilitzen per a l’alimentació animal o dels fertilitzants químics amb què s’adoben els camps arriben des d’Ucraïna o Rússia. Entre les sancions i la guerra, aquestes importacions s’han complicat, de manera que reclamen mesures com exempcions fiscals i ajuts per donar liquiditat al sector primari.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

4 COMMENTS

Comments are closed.