Diumenge, 05 de maig del 2024

El Consell de Ministres aprova un decret amb mesures de suport al sector primàri per pal·liar els efectes de la sequera

|

- Publicitat -

El Consell de Ministres d’aquest dimarts ha aprovat un decret amb un paquet de mesures de suport al sector agrícola amb motiu de la sequera i que tindrà un impacte estimat de 450 milions d’euros. El ministre d’Agricultura, Luis Planas, ha defensat que és un paquet “potent” per ajudar a pal·liar les conseqüències de la reducció d’un 40% de les precipitacions en relació amb les sèries històriques. El decret inclou mesures com la rebaixa del 20% en els mòduls de l’IRPF d’agricultors, la creació d’una línia de crèdit de 10 MEUR a través de l’ICO que “pot arribar a mobilitzar 100 MEUR” o l’ajornament de quotes a la Seguretat Social.

 

Publicitat

Planas ha remarcat en roda de premsa posterior al Consell de Ministres que l’objectiu és “contribuir a aconseguir recuperar la rendibilitat de les explotacions agràries i ramaderes” i ha defensat que el decret demostra la “implicació i el compromís” de l’executiu amb el sector primari.

 

El decret planteja mesures de caràcter social, com l’ajornament de les quotes de la Seguretat Social o la reducció del nombre de peonades per rebre el subsidi agrari a Andalusia i Extremadura de 35 a 20.

 

En matèria fiscal, s’aprova una reducció del 20% en els mòduls de l’IRPF d’agricultors que s’estima que beneficiarà 918.000 agricultors i ramaders i reduirà la base imposable en més de 500 milions d’euros.

 

També s’aprova l’exempció de les quotes de l’IBI de naturalesa rústica en explotacions amb una disminució de més del 30% en rendiments agraris o ramaders.

 

Pel que fa a la liquiditat, s’impulsarà una línia de crèdit de 10 milions d’euros a través de l’ICO, es destinaran 2,7 milions d’euros en línies de finançament per al cost dels avals de la Societat Anònima Estatal de Caució Agrària (SAECA) i s’incrementarà la dotació aprovada per a les assegurances agràries.

 

Planas també ha explicat que en la pròxima reunió europea de ministres d’Agricultura, que tindrà lloc dilluns vinent, sol·licitarà un avançament del pagament de les ajudes i la flexibilització de les condicions d’aplicació de la PAC.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

2 COMMENTS

Comments are closed.