Dissabte, 27 de abril del 2024

Mercolleida mostra preocupació per l’afectació de la guerra a Ucraïna als mercat cerealistic i ramader

|

- Publicitat -

El Consell d’administració de Mercolleida ha aprovat els comptes del 2021 en què la societat ha obtingut un resultat positiu de 63.115,30 euros (abans d’Impost de Societats). El consell també ha expressat preocupació per l’afectació de la guerra a Ucraïna als sectors ramaders i del cereal. Des de la llotja agropecuària seguiran els esdeveniments per prendre les decisions oportunes. Mercolleida considera que “aquesta excepcional situació exigeix reforçar la tasca d’àrbitre i de transparència dels mercats, més encara en l’actual situació de mercats extremadament volàtils en cereals i molt tensionats en els sectors ramaders, que es veuen afectats directament per la fulminant escalada dels costos de producció” (alimentació animal i energia).

 

Publicitat

Des que va començar el conflicte a Ucraïna, Mercolleida publica diàriament orientacions dels moviments del preus dels cereals en el mercat estatal i internacional i informacions sobre l’estat dels fluxos comercials internacionals, en un moment en què resulta “molt difícil als operadors trobar referències vàlides”.

 

Paral·lelament, el Consell d’administració ha aprovat els comptes anuals corresponents a l’exercici 2021 en què l’entitat ha tancat amb uns beneficis bruts abans d’impostos de 63.115,30 euros. Això suposa un descens respecte a l’exercici anterior i Mercolleida ho atribueix a les reestructuracions de la plantilla, cosa que ha fet augmentar puntualment la despesa de la massa salarial en l’exercici 2021.

 

Pel que fa als ingressos, la variació positiva es deu principalment al centre de negoci d’informació sobre el mercats agrícoles i ramaders que desenvolupa la llotja agropecuària lleidatana, amb uns ingressos per quotes d’usuaris que s’han incrementat un 7,2% respecte a l’any anterior, mentre que els ingressos per l’activitat immobiliària (lloguers) s’han reduït un 3,7%, segons han informat des de Mercolleida

 

Per últim, el Consell d’administració ha valorat positivament l’increment dels ingressos corresponent a l’activitat de la llotja agropecuària i han apostat per “seguir en la mateixa línia de transparència i professionalitat, que ha permès a Mercolleida convertir-se en una eina indispensable per al sector”.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

2 COMMENTS

Comments are closed.