Diumenge, 28 de abril del 2024

Aitona ofereix llocs de treball als refugiats ucraïnesos durant la campanya de la fruita

|

- Publicitat -

El municipi d’Aitona (Segrià) ha decidit donar un pas més per respondre a la crisi humanitària que viu Ucraïna arran de guerra amb Rússia i oferirà llocs de treball a la campanya de la fruita als refugiats ucraïnesos. Sota coordinació de l’Ajuntament, diferents cooperatives i SAT’s aitonenques oferiran una mínim de seixanta llocs de treball i allotjament. Les tres empreses agrícoles locals que acolliran aquestes persones són Fruitona, Arfón Fruits i Pac, Produccions Agràries del Camp. El consistori facilitarà els mitjans tècnics i socials necessaris per gestionar l’acollida dels treballadors, que faran tasques que aniran des de la recol·lecció a l’envàs de la fruita dolça.

 

Publicitat

L’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, ha explicat que el municipi sempre ha tingut un caràcter “d’acollida, obert i integrador”. Per això, ha comentat que no podien quedar de braços creuats davant la crisi humanitària que està patint Ucraïna i s’ha decidit obrir les portes als refugiats i fer-ho amb “la dignitat, el rigor i la responsabilitat que mereix”.

 

L’Ajuntament d’Aitona també farà avinent aquesta mesura als pagesos del municipi i ja n’ha informat a la subdelegació del govern espanyol a Lleida, al Fons Català de Cooperació i Desenvolupament, a la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme, a Creu Roja, a Open Arms i a l’Ajuntament de Guissona, al ser la població lleidatana amb la comunitat més gran d’ucraïnesos.

 

Finalment, l’Ajuntament d’Aitona també habilitarà unes guardioles solidàries als comerços i bars per tal que tothom que ho desitgi pugui fer donatius econòmics que es destinaran íntegrament a la campanya d’ajuda humanitària que duu a terme la Creu Roja per a la població d’Ucraïna.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

4 COMMENTS

Comments are closed.