Divendres, 03 de maig del 2024

Stop JJOO exigeix la publicació de tota la documentació relacionada amb els Jocs Olímpics d’hivern

|

- Publicitat -

La Plataforma Stop JJOO exigeix, “la publicació immediata” de tota la documentació (estudis, projectes i informes) que s’han redactat fins al moment relacionada amb els Jocs Olímpics d’hivern i que s’informi de l’import destinat a la preparació d’aquesta candidatura, segons conceptes, des dels seus inicis. Els contraris a la candidatura volen també que es faci públic qui ha fet els encàrrecs per a la redacció d’aquests documents, els criteris i formes d’adjudicació i quines empreses les han redactat. Stop JJOO demana que “es deixi de menysprear, enganyar i maltractar el Pirineu” i denuncien l’opacitat que hi ha darrera del projecte.

 

Publicitat

La Plataforma argumenta que la petició de tota aquesta informació arriba després que hagi sortit a la llum pública l’existència de nombrosos projectes i estudis vinculats a la candidatura dels Jocs Olímpics d’hivern Pirineus-Barcelona 2030, que “han estat encarregats per part del Govern i pagats amb diners de les arques públiques”.

 

La CUP, el partit d’anticapitalistes i un dels suports de la plataforma Stop JJOO, també ha demanat aquests documents: ha registrat una petició de documentació al Parlament perquè el Govern els faciliti tots els informes, projectes i estudis sobre la candidatura als Jocs d’hivern redactats des del 2010. Els cupaires també han plantejat diverses preguntes a l’executiu sobre els JJOO i han demanat saber quins departaments o organismes públics són els que han encarregat i han elaborat la documentació. Volen saber els criteris i els procediments d’adjudicació, quines empreses han rebut i fet els encàrrecs i quin ha estat el cost de cadascun dels treballs.

 

Stop JJOO lamenta “l’ocultació sistemàtica de documentació” i “l’exagerada discrepància entre el discurs i les promeses” del Govern i els seus representants polítics, que “contradiuen obertament les informacions publicades”. I, per la seva part, la CUP ja havia demanat més transparència sobre la candidatura als Jocs Olimpics d’hivern.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

3 COMMENTS

Comments are closed.