Dilluns, 06 de maig del 2024

Pere Aragonès ha anunciat una dotació d’un milió d’euros per promoure la internacionalització de l’oli català

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera d’acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, s’han reunit avui, a Arbeca, amb els productors del sector de l’oli de Les Garrigues.  En el marc d’aquesta trobada, el president ha anunciat que els propers dies es tirarà endavant “una ordre d’internacionalització dotada amb un milió d’euros”, que consisteix bàsicament a “facilitar els tràmits a petites i mitjanes empreses i cooperatives, i també a sufragar una bona part del cost econòmic d’aquest procés”.

 

Publicitat

El cap de l’Executiu ha recordat que el sector de l’oli compta amb 347 empreses però que, “malgrat l’excel·lent qualitat del producte i el reconeixement internacional que tenen, només el 3% tenen un posicionament gourmet”. Un percentatge, ha insistit el president “que hem d’ajudar a incrementar potenciant-ne la internacionalització i, creant un relat al voltant del producte que el doti del reconeixement que li pertoca i posicionant-lo estratègicament”.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, durant una visita a l’Agrobotiga de la Cooperativa d’Arbeca

El president ha assegurat que la internacionalització és essencial a partir de posar en valor el producte; per això, ha insistit en què “guanyarem si ens enfoquem més cap al valor i no tant en el volum”, i en aquesta línia s’ha compromès a seguir dedicant esforços per preservar les Denominacions d’Origen i els productors emergents, “acompanyant el sector en la seva internacionalització, en la posició del producte”.

 

Així, Pere Aragonès ha explicat que l’ordre es traduirà en ajuts que consistiran en un màxim de 10.000 € per peticionari, que cobrirà el 80% de la despesa que suposa aquest procés. Les assistències a fires hi estan incloses, però sobretot les missions comercials amb acompanyament del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

 

En aquesta línia, el president ha recordat que el 2021 es van destinar més de 4 milions d’euros a inversions en el sector de l’oli mitjançant el Pla de millora a la competitivitat de les cooperatives, i ja sumen gairebé 10 milions des de 2017. Pel que fa les cooperatives d’oli de Lleida, entre el 2022 i 2023 rebran 3 milions d’euros en ajuts.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, miren ampolles d’oli durant una visita a l’Agrobotiga de la Cooperativa d’Arbeca

Les antenes Prodeca

Aquesta acció es complementa amb la política de delegacions i antenes a l’exterior, prevista per Prodeca, empresa pública adscrita al Departament d’Acció Climàtica que proporciona serveis de suport en internacionalització i comerç exterior al sector agroalimentari a Catalunya.

 

Així, Prodeca destinarà 400.000 euros a situar vuit antenes en mercats estratègics per al sector, que tindran com a objectiu buscar nous contactes i oportunitats comercials i preparar les trobades amb compradors i importadors d’aquests mercats d’acord amb els objectius pactats amb les empreses interessades per presentar els seus productes i promocionar la imatge agroalimentària i gastronòmica catalana “Catalunya, on el menjar és cultura”.

 

D’aquesta manera, les cooperatives podran aterrar als llocs de destí mitjançant el suport de l’ordre d’internacionalització, que els ajudarà a sufragar bona part de la despesa del viatge, fer els contactes i entrevistes definides, exposar el seu relat, presentar el seu producte i intentar tancar acords amb els hipotètics clients.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

6 COMMENTS

Comments are closed.