Dilluns, 29 de abril del 2024

Carmel Mòdol, secretari d’Alimentació, demana modificar alguns aspectes de l’informe BECA sobre el vi

|

- Publicitat -

El secretari d’Alimentació, Carmel Mòdol, ha demanat modificar algunes de les recomanacions de l’informe BECA sobre el vi que es va debatre ahir al Parlament Europeu. Mòdol ha explicat que “no estem d’acord amb l’associació directa del consum d’alcohol amb elements propis precursors de malalties sense posar-lo en relació amb un consum no moderat”. La cambra comunitària va debatre aquest dimarts l’esmentat informe que proposa, entre altres mesures, incorporar una advertència sanitària en begudes alcohòliques, inclosos els vins, per avisar sobre els riscos associats al càncer.

 

Publicitat

En aquest sentit, el secretari d’Alimentació del departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha assenyalat que “el consum excessiu i sense moderació és problemàtic no només en el cas del vi sinó en molts altres productes i aliments, productes que consumits moderadament tal com proposa la dieta mediterrània, aporten beneficis contrastats dins d’una alimentació equilibrada”.

 

Mòdol ha recordat que “a més, la dieta mediterrània, es considerada segons l’OMS com una de les més saludables del món amb una de les esperances de vida més elevades, considerada també per la FAO com una de les més sostenibles i declarada patrimoni immaterial de la humanitat per la UNESO. No es pot, per tant, presentar aïlladament el consum de vi i altres aliments, de tots els aspectes amb els que s’interrelaciona”.

La cambra comunitària debat aquest dimarts l’informe que proposa, entre altres mesures, incorporar una advertència sanitària en begudes alcohòliques, inclosos els vins

D’altra banda, el secretari d’Alimentació ha recordat “l’informe no contempla l’existència de diverses investigacions i estudis que vinculen el consum moderat de vi amb efectes positius per a determinats aspectes de la salut de les persones”.

 

El correu de la vinya i l’elaboració del vi a Catalunya

El conreu de la vinya, com a conreu mediterrani i l’elaboració de vi és una activitat econòmica que arrela les persones que s’hi dediquen al territori, que adapta les seves tècniques de conreu al canvi climàtic i contribueix a la seva mitigació, que té una sensibilitat especial per a la sostenibilitat, tant en viticultura com en l’enologia i que, en definitiva, resulta respectuosa amb l’entorn amb el que es relaciona.

Pla obert d’una finca de vinya de la Ruta del Vi de Lleida-Costers del Segre, el 3 de gener del 2022.

Es tracta també d’una activitat amb una història mil·lenària que s’inicia fa més de 2.700 anys a Catalunya. L’activitat econòmica i cultural associada al vi, en resulta indissociable. És per això que, en l’actualitat, la vinculació del vi i la seva cultura amb l’alcohol, sense cap altre factor, resulta incorrecte i injustificable.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

4 COMMENTS

Comments are closed.