Diumenge, 28 de abril del 2024

Arantzazu acollirà la jornada “Territoris i cooperatives; experiències catalanes i basques” impulsada per KoopFrabrika

|

- Publicitat -

El 18 de febrer tindrà lloc, a Arantzazu (Biscaia), la jornada “Territoris i cooperatives; experiències catalanes i basques”, organitzada pel projecte KoopFrabrika amb l’objectiu de donar a conèixer a Euskal Herria les polítiques públiques innovadores que la Generalitat de Catalunya impulsa d’uns anys cap aquí i, a la vegada, reflexionar sobre el desenvolupament de models propis de promoció d’aquestes lògiques al País Basc. La jornada del dia 18 serà la culminació de tres dies de visites del món cooperatiu català i, més concretament, de la Direcció General d’Economia Social i Solidària, el Tercer Sector i les Cooperatives i representants dels Ateneus Cooperatius, a diversos projectes d’economia social de Navarra i el País Basc.

 

Publicitat

En els últims anys s’estan creant un gran nombre de cooperatives en diferents territoris d’Euskal Herria i nombroses xarxes i grups que les agrupen, cadascuna d’elles en funció de la realitat del seu territori. Experiències similars s’estan desenvolupant amb força a Catalunya. En aquest sentit, les polítiques públiques impulsades per la Generalitat de Catalunya el 2015 en col·laboració amb el moviment cooperatiu estan donant resultats interessants en el camí de la transformació social, la sobirania territorial i una nova onada cooperativa. 

 

La jornada del 18 de febrer pretén ser un punt de trobada per conèixer de prop aquestes polítiques públiques innovadores impulsades per l’administració catalana com ara el desenvolupament dels Ateneus Cooperatius, els Projectes Singulars o el programa de promoció de Comunalitats Urbanes posat en marxa recentment. El director general d’Economia Social  i Solidària, el Tercer Sector i les Cooperative de la Generalitat, Josep Vidal, presentarà a les jornades totes aquestes experiències. A més, també hi participaran cooperatives que formen part de tres Ateneus Cooperatius les quals explicaran la seva experiència i visió en l’aterratge i execució d’aquestes  polítiques públiques.

 

Conèixer noves experiències per desenvolupar models propis

L’objectiu de la jornada és conèixer les polítiques públiques innovadores posades en marxa a Catalunya en els darrers anys, captar les lògiques que les motiven i reflexionar sobre el desenvolupament de models propis de promoció d’aquestes lògiques a Euskal Herria. Per això es comptarà amb la participació de persones referents en l’àmbit de l’autogestió a Euskal Herria i de persones que en el dia a dia estan generant projectes cooperatius innovadors: Leire Udabe, Elena Herrarte, Jon Sarasua i Xavier Barandiaran, entre altres.

 

Les jornades es podran seguir també via streaming amb l’opció de traducció simultània, per fer-ho cal inscriure’s al web de KoopFabrika.

 

KoopFabrika és un projecte que es desenvolupa mitjançant la col·laboració entre la xarxa Olutukoop, Institut d’Estudis Cooperatius Lanki de Mondragon Unibertsitatea i Gezki. Per a l’organització de les jornades també s’ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Oñati, de la iniciativa Degatoiena 2030 i del projecte Etorkizuna Eraikiz de la Diputació Foral de Guipúscoa.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

4 COMMENTS

Comments are closed.