Dijous, 02 de maig del 2024

Manlleu prohibieix la crema de restes vegetals per reduir la contaminació atmosfèrica

|

- Publicitat -

L’Ajuntament de Manlleu ha prohibit la crema de restes vegetals fins al 31 de març per reduir la contaminació atmosfèrica i protegir la salut de la població. Segons el ban municipal del 10 de febrer, no estan permeses les cremes de rostolls, de marges, de bardisses, d’esbarzerars i similars, de restes d’aprofitament forestals, agrícoles, de jardinera i de poda per tal de millorar la situació de contaminació atmosfèrica per PM10 (un tipus de partícules en suspensió) que s’està donant al municipi les darreres setmanes. Uns elevats índexs de partícules PM10 a l’aire poden comportar efectes per a la salut, com ara afeccions respiratòries i cardiovasculars.

 

Publicitat

Les causes d’aquests episodis de contaminació són diverses com ara la crema de biomassa (marges, rostolls, restes de poda) molt habitual en aquesta època de l’any, i que comporta l’emissió de grans quantitats de partícules a l’atmosfera, juntament amb la situació anticiclònica i d’inversió tèrmica actual. Aquestes condicions fan que els fums i les partícules quedin estancades localment sense dispersar-se, fet que accentua encara més l’augment de la concentració de PM10.

 

Segons l’informe tècnic emès, en el que va d’any a Manlleu s’han vist superats els valors de contaminació atmosfèrica per partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres (PM10). En concret s’han mesurat valors superiors a 50 μ/m³ durant 28 dies, i ja excedeix de 3 dies el topall establert per la Unió Europea per a PM10, que és de 25 dies a l’any.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

7 COMMENTS

Comments are closed.