Dijous, 25 de abril del 2024

L’Associació l’Era impulsa un curs sobre el cultiu ecològic d’olivera, ametller i vinya

|

- Publicitat -

L’associació L’Era ha programat per als dissabtes 19 i 26 de febrer un curs per a aprendre els aspectes pràctics relacionats amb el cultiu ecològic d’olivera, ametller i vinya. El curs es farà a la finca can Poc Oli de l’Escola Agrària de Manresa (Carretera Vella d’Abrera a Manresa, 1411-b Km 23,6). La informació del curs es pot consultar a la pàgina web de l’entitat: associaciolera.org.

Cartell del curs Cultius mediterranis

El programa tractarà la plantació, l’elecció de les varietats, les estratègies de fertilització, el control d’adventícies i també les pautes preventives i curatives per afrontar-ne la sanitat de forma ecològica. Serà un tast amb les directrius bàsiques i els secrets del cultiu, especialment en secà, tant a petita escala com a nivell professional.

Publicitat

 

Les classes del curs seran a càrrec de Tomàs Llop, pagès professional, pioner en producció ecològica de Sant Jaume Sesoliveres i professor habitual en la formació que ofereix l’entitat.

 

Aquests cultius, rústics i soferts, han viscut moments d’oblit i de menyspreu. Actualment viuen una revalorització gràcies a la constatació de les propietats nutricionals i organolèptiques dels seus productes, així com de la seva capacitat d’adaptació a les nostres condicions climàtiques.

 

Les persones interessades poden inscriure’s a botiga.associaciolera.org, a través del correu electrònic formacio@associaciolera.org o als telèfons 938 787 035 / 672 337 305.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

2 COMMENTS

Comments are closed.