Dilluns, 29 de abril del 2024

Santi Donaire guanya la 3ra edició de la Beca Joana Biarnés per a joves fotoperiodistes

|

- Publicitat -

Santi Donaire (Jaén, 1988) és el guanyador de la tercera edició de la Beca Joana Biarnés per a joves fotoperiodistes, que atorga la fundació barcelonina Photographic Social Vision. El seu projecte ‘Hasta que la tierra aguante’ és una investigació visual sobre els efectes de l’agricultura i la ramaderia intensives arreu de l’Estat. Ara tindrà 9 mesos i 8.000 euros per concretar el treball, que després podrà exhibir a l’Efti – Centre Internacional de Fotografia i Cine de Madrid, entre altres sales. Precisament aquest divendres s’ha inaugurat a Madrid l’exposició del darrer guanyador de la beca, Samuel Nacar, dedicada a l’“Espanya buidada”.

Una de les fotografies de Santi Donaire

Photographic Social Vision representa l’arxiu de Joana Biarnés i, complint amb la voluntat de la fotògrafa catalana, des de fa tres anys convoca aquesta beca per donar suport a noves generacions de fotoperiodistes. Aquest any s’hi ha presentat fins a 41 projectes de tot l’Estat, 5 de col·lectius i la resta individuals. Més de la meitat han estat dones, i un 49% dels participants són catalans.

Publicitat

 

Santi Donaire (Jaén, 1988) es fotògraf documental, periodista i cofundador de la productora de documentals Nervio. Ha treballat per mitjans com ‘Time’, ‘El País’, ‘The New York Times’, ‘Le Magazine du Monde’ i ‘The Telegraph’, i va ser guardonat amb el Picture of the Year International (2017) i el Premi Internacional de Fotografia Humanitària Luis Valtueña (2019), entre altres.

Santi Donaire amb la seva camera

Els darrers quatre anys Donaire s’ha centrat en projectes de llarga durada que combinen el treball fotogràfic amb el vídeo documental, habitualment relacionats amb la memòria històrica espanyola.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

3 COMMENTS

Comments are closed.