Divendres, 03 de maig del 2024

El Consell Comarcal del Segrià presentarà al·legacions contra la MAT del projecte Avior Atria

|

- Publicitat -

El Consell Comarcal del Segrià presentarà al·legacions contra el projecte Avior Atria que preveu una línia de molt alta tensió (MAT) per donar sortida a l’energia de dos parcs fotovoltaics projectats a Fraga i Torrent de Cinca. Afectaria deu municipis del Segrià (Massalcoreig, Aitona, Soses, Torres de Segre, Sudanell, Montoliu, Albatàrrec, Lleida, Artesa de Lleida i Puigverd de Lleida) i també travessarà les Garrigues, el Pla d’Urgell i l’Urgell. Considera que el projecte contravé els plans estratègics de desenvolupament de la comarca i destaca “les negatives afectacions socioeconòmiques” que comporta, a més de l’impacte mediambiental. D’altra banda, també presentarà al·legacions contra la MAT Lupus que afecta cinc municipis del Segrià.

 

Publicitat

El Consell del Segrià ha aprovat el en Ple d’aquest passat dimecres un document on es recull i es justifiquen les al·legacions al projecte Avior Atria, promogut per Forestalia, coincidint amb el dia en què expira el termini per presentar-les. Es tracta d’un document jurídic que inclou informes tècnics municipals i comarcals, i que conté les afectacions urbanístiques; informes tècnics municipals en contra de nombrosos aspectes de l’Estudi d’Impacte Ambiental, i al·legacions de diferents departaments de la Generalitat. L’informe aprovat pel Ple manifesta la posició en contra del projecte d’aquesta MAT i sol·licita que es dicti una resolució per la qual es consideri desfavorablement la declaració d’impacte ambiental.

 

Les al·legacions també se centren en el procediment i assenyalen la insuficiència del termini per presentar-les i assenyalen que el projecte “és contrari al model de desplegament de les energies renovables” i, a la vegada, “suposa una infracció del principi de proximitat entre els punts de generació de  consum”.

 

El president del Consell del Segrià, David Masot, ha ressaltat les negatives afectacions socioeconòmiques d’un projecte que contravé els plans i les polítiques estratègiques de desenvolupament, com ara el Pla estratègic del consell comarcal, i ha dit que compta amb el rebuig majoritari del territori i dels ajuntaments.

 

Les al·legacions consideren aquest i altres projectes similars “absolutament desproporcionats, socialment injustos i territorialment insostenibles”, ja que “parteixen d’una absoluta manca de planificació territorial dins l’àmbit de Catalunya”, a més “d’estar allunyats d’un model d’energies renovables realment coherent amb les necessitats territorials, el respecte al medi ambient i la cohesió social”.

 

Masot també ha anunciat que en els pròxims dies el Consell presentarà també al·legacions contra la MAT Lupus, que té el seu origen al Baix Cinca i afecta cinc municipis del Segrià (la Granja d’Escarp, Seròs, Maials, Llardecans i Torrebesses), per continuar després cap a les Garrigues.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

4 COMMENTS

Comments are closed.