Dissabte, 27 de abril del 2024

Vic acollirà la Fira de l’Energia i la Construcció Sostenible, una fira centrada en la biomassa, el biogàs, la fusta i l’autoconsum.

|

- Publicitat -

Vic acollirà els propers 17, 18 i 19 de febrer la Fira de l’Energia i la Construcció Sostenible. Es tracta d’una fira renovada que integra altres fires originals que s’estaven impulsant des de la capital osonenca com les relacionades amb la biomassa, el biogàs, la fusta o l’autoconsum. La directora general d’Ecosistemes Forestals, Anna Sanitjas, ha explicat que la voluntat ha estat crear “una gran fira de país” que doni resposta a les necessitats de la societat catalana i ajudi a fer front a l’emergència climàtica. De la seva banda, el regidor de Fires i Mercats, Titi Roca, ha destacat que el certamen, que tindrà lloc al recinte firal El Sucre, marca el retorn a les fires presencials.

 

Publicitat

La primera edició de la Fira de l’Energia i la Construcció Sostenibles (FECS) vol ser un punt de trobada del teixit empresarial dels sectors relacionats amb la producció d’energia sostenible i la bioconstrucció, però també un punt d’atracció perquè el gran públic s’acosti a una nova manera de construir i produir energia. De fet, en els darrers anys, el públic ha mostrat un interès creixent per aquest sector.

 

La fusió de diferents fires i certàmens que Vic estava acollint els darrers anys, com la Fira de la Biomassa, el Saló del Biogàs, la Fira de l’Autoconsum Elèctric o la Fira de la Fusta Constructiva, han acabat desembocant en la FECS. Segons Roca, l’objectiu continua essent permetre crear sinergies entre els diferents expositors i acabar esdevenint un sol focus de referència on poder trobar les últimes tendències i les novetats relacionades amb l’energia i la bioconstrucció.

 

El regidor també ha explicat que la fira, amb una cinquantena d’expositors, es dividirà en tres grans espais. Un primer espai que acollirà fabricants, instal·ladors, distribuïdors, comercialitzadores, enginyeries i consultories relacionades amb el consum elèctric, però també empreses relacionades amb la biomassa, el biogàs o la geotèrmia. Un altre espai serà seu dels professionals del sector de la bioconstrucció, especialistes en cases passives, fusta constructiva, assessorament o nous materials de bioconstrucció, entre d’altres. El tercer espai aglutinarà les trobades professionals, conferències, projeccions i demostracions.

 

De la seva banda, el president del Gremi de la Fusta, Alfons Soler, ha destacat que enguany engegaran la sisena edició del curs de fusta constructiva, una nova manera de construir que està generant molt interès no només entre professionals i industrials, sinó també entre estudiants que volen aprofundir en el posicionament estratègic d’una de les indústries que més està creixent a nivell europeu.

 

L’accés i participació a tots les activitats de la fira és gratuïta però requereix d’una inscripció prèvia a través del web de Fires i Mercats de l’Ajuntament de Vic.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

5 COMMENTS

Comments are closed.