Dijous, 02 de maig del 2024

Lidl fomenta els olis de la DOP catalana amb la iniciativa “Terra d’olis”

|

- Publicitat -

Durant aquesta setmana Lidl posa a la venda, en les seves 120 botigues de la regió, olis de quatre de les cinc DOP que es comptabilitzen a Catalunya: DOP Siurana, DOP Terra Alta, DOP Garrigues i DOP Ebre-Montsià Amb la posada en marxa d’aquesta iniciativa, Lidl comercialitza ja productes de 18 DOP i IGP catalanes diferents, aconseguint així oferir més de la meitat del total de DOP i IGP que existeixen a la regió. El compromís amb el sector agroalimentari català queda així mateix palès en la col·laboració recurrent amb més de 160 proveïdors catalans, als quals adquireix producte per valor d’uns 670M€ anuals

 

Publicitat

Lidl continua reforçant la seva aposta per impulsar la presència de productes catalans amb distintiu de qualitat en els seus establiments i posa avui en marxa una nova iniciativa “Terra d’olis” per a fomentar i incentivar el consum d’aquesta mena d’articles. D’aquesta manera, durant una setmana, els clients de Lidl podran trobar, en els 120 punts de venda que té la cadena a la regió, olis d’oliva extra de quatre de les cinc DOP que es comptabilitzen a Catalunya: DOP Siurana, DOP Terra Alta, DOP Garrigues i DOP Ebre-Montsià.

 

Amb la posada en marxa d’aquesta iniciativa, la companyia fa un pas més en el seu ferm compromís amb el sector agroalimentari català i té previst continuar ampliant el nombre d’articles amb segell de qualitat que ofereix a les seves botigues. Actualment, la cadena de supermercats comercialitza productes de prop d’una vintena de DOP i IGP catalanes: referències agroalimentàries vinculades a 7 de les 12 DOPs de la regió, 5 de

 

les 10 IGPs que existeixen a Catalunya i 6 de les 11 DOPs de vins catalanes, aconseguint així oferir més de la meitat del total de DOP i IGP que es comptabilitzen a Catalunya. La gran majoria d’aquests articles s’ofereixen de manera permanent en els seus establiments i la resta es venen de manera puntual segons la temporada.

 

Catalunya, terra d’olis

El territori català posseeix una varietat molt amplia d’olis d’oliva excel·lents, destacats per l’extensa gamma de sabors, aromes, colors i característiques pròpies de cada territori que provoquen una personalitat única de cada oli d’oliva català.

 

En concret, entre les referències d’oli que Lidl comercialitza amb aquesta iniciativa, destaca l’aroma intens i afruitat d’oliva verda de la DOP Siurana i l’equilibri i harmonia de l’oli de la DOP Terra Alta, que fan que sigui molt agradable al paladar. Per part seva, l’oli de la DOP Baix Ebre-Montsià destaca pel seu toc dolç però lleugerament amarg i picant i el de la DOP Garrigues pel seu aroma intens i afruitat d’oliva verda, amb notes d’ametlla i plàtan, amb un punt suau d’amargor amb fragàncies que recorden a la carxofa.

 

Aposta pel producte català

En la seva aposta pel producte de Catalunya, l’any passat, Lidl va augmentar un 20% el nombre de referències d’origen català que comercialitza a les seves botigues de la regió, després d’incorporar noves varietats de fruites i verdures, carns i embotits i làctics, entre altres.

 

La companyia treballa actualment amb més de 160 proveïdors catalans, als quals adquireix producte per valor d’uns 670M€ anuals, augmentant més d’un 10% respecte al 2019, i comercialitzant-ho a les seves botigues de tot el país i en la seva xarxa internacional en una trentena de països.

 

L’any passat 2021, la cadena de supermercats va posar en marxa una iniciativa en la qual, de manera progressiva, està introduint noves referències catalanes en els seus 120 punts de venda de la regió amb un segell distintiu, sota el lema “És d’aquí, és bo”, que permet als consumidors identificar de manera senzilla els productes locals de Catalunya a les botigues de la comunitat. L’objectiu d’aquesta acció és continuar contribuint al desenvolupament econòmic i social de la indústria agroalimentària catalana, promovent que tant empreses consolidades com petits proveïdors tinguin un paper protagonista i fonamental en els seus lineals.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies