Diumenge, 28 de abril del 2024

Ipcena presenta al·legacions a la macro granja que es preveu construir a els Plans de Sió

|

- Publicitat -

L’entitat ecologista Ipcena – EdC ha presentat al·legacions contra el projecte que preveu la construcció d’una macro granja de més de 9.600 porcs a els Plans de Sió (Segarra). En aquest sentit, s’han posat al costat de la plataforma que s’ha oposat al projecte i asseguren que faran tot el possible per frenar-lo. Ipcena assenyala que aquest, preveu una ocupació de 111.318,66 metres quadrats de construccions, amb un complex que ocuparia 11 hectàrees, en una zona de paisatge obert pròxim a nuclis de població com Muller, l’Aranyó, i el Canós. Ipcena també assegura que la macro granja es vol construir en una zona on es veurien afectades espècies prioritàries en conservació, especialment avifauna.

 

Publicitat

Segons Ipcena, el total previst de la capacitat de porcs del projecte seria de 9.600 places d’engreix de més de 30 quilos. Això, implica la producció de residus de purins de 15.840 metres cúbics a l’any; una dada que, segons l’entitat ecologista, no s’ajusta a la realitat, ja que hauria de ser superior als 19.000 metres cúbics a l’any. A més a més, si es té en compte que totes les granges d’engreix fan un mínim de dos engreixades a l’any, el total de purins calculats seria de 38.400 metres cúbics.

 

Ipcena recorda que els Plans de Sió és un municipi declarat vulnerable per nitrats i també que està situat en una zona d’especial protecció d’ocells (ZEPA) i Xarxa Natura. Els Plans de Sió és una zona d’avifauna d’interès especial, sobretot pel que fa al sisó.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

5 COMMENTS

Comments are closed.