Diumenge, 28 de abril del 2024

Almatret homenatja al músic Ramon Currià amb un concert que repassa la seva obra i llegat

|

- Publicitat -

L’Ajuntament d’Almatret organitza aquest diumenge 30 de gener de 2022 un concert monogràfic dedicat a l’almatretà Ramon Currià i Caelles. El repertori del concert permetrà fer un repàs al llegat musical de Currià i comptarà amb la participació del besnet del músic, Josep Lluís Viladot, al piano. L’entrada serà lliure i és una de les diverses activitats culturals que tindran lloc aquest cap de setmana al Segrià Sec.

 

Publicitat

L’Ajuntament d’Almatret retrà homenatge al músic, pedagog, compositor i pianista almatretà Ramon Currià i Caelles a través d’un concert que repassarà el seu llegat musical. El concert tindrà lloc aquest diumenge 30 de gener de 2022 a les 11:30h a la sala de ball ‘La Societat’ d’Almatret, just quan es compleixen 61 anys de la seva mort.

 

El concert comptarà amb la participació de la soprano Aurèlia Pessarrodona, la mezzosoprano Maria Guirado, Òscar Vilaprinyó al violí i Uri Català al violoncel. Al piano hi haurà el músic Josep Lluís Viladot, besnet de Ramon Currià. El concert també comptarà amb la col·laboració especial al piano de Mª Carmen Grasa Purroy. L’entrada
a l’esdeveniment serà lliure i no és necessari fer cap reserva prèvia.

Ramon Currià i Caelles (Almatret, 1-5-1881 / Lleida, 1-2-1961), va ingressar com escolà a la Catedral de Lleida al 1891. Allà va rebre les seves primeres lliçons de piano i amb només 10 anys fou ja nomenat organista suplent de la Catedral. Va dedicar-se a copiar partitures per aconseguir els diners necessaris per comprar el seu primer piano
començant així un camí que el portaria a fer una llarga carrera com organista, pianista, pedagog, director de cors i compositor. Especialment lligat a la docència, va deixar un gran nombre de cants i tractats de música per a ús docent, així com cançons, himnes i sardanes per a cor. Ramon Currià fou professor de música a l’Escola Normal de Mestres de Lleida i dirigí i col·laborà amb diverses corals de Lleida, entre elles l’Orfeó Lleidatà.

 

La iniciativa compta amb el suport de la Comunitat de Municipis del Segrià Sec, que té també entre els seus objectius la promoció del patrimoni cultural de les poblacions que en formen part. El concert d’Almatret es suma a altres accions culturals previstes aquest cap de setmana com la presentació del llibre ‘Repoblem. L’any que vam tornar al poble’ de Ton Lloret. El llibre es presentarà al Casal de Torrebesses el dissabte 29 de gener a les 18h i a La societat de Llardecans el diumenge 30 de gener a les 12h.

 

Així mateix, a Torrebesses pot visitar-se aquests dies l’exposició d’aquarel·les ‘El Segrià Sec, un món a descobrir’ de Mercè Guiu Prats. L’exposició és d’accés lliure al Centre d’Interpretació de la Pedra Seca.

 

Sobre la Comunitat de Municipis del Segrià Sec

La Comunitat de Municipis del Segrià Sec és un associació formada pels ajuntaments d’Almatret, Llardecans, Maials, Sarroca de Lleida i Torrebesses. L’objectiu de la Comunitat és el foment i desenvolupament econòmic i social local, així com la promoció del turisme i el patrimoni cultural a la zona. Tot plegat, buscant la millora de
la qualitat de vida de la ciutadania del territori.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

8 COMMENTS

Comments are closed.