Diumenge, 19 de maig del 2024

La DO Catalunya pretén expandir-se i consolidar-se en el mercat mexicà

|

- Publicitat -

La DO Catalunya, que any rere any comercialitza més de 42 milions d’ampolles arreu del món, aterrarà el proper dimecres 26 de gener a Mèxic amb l’objectiu d’expandir-se i consolidar-se al mercat mexicà, un mercat creixent en els darrers anys per als vins DO Cat.

 

Publicitat

El propòsit de la DO Catalunya és el de donar suport als cellers que formen part de l’acció amb la finalitat d’obrir-se camí al país mexicà. Així doncs, una dotzena de cellers emparats a la DO Catalunya han decidit sumar-s’hi, presentant fins a 40 referències diferents amb l’objectiu d’oferir la màxima representació dels vins d’una DO que permet als viticultors elaborar-los amb llibertat, innovació i flexibilitat.

 

Una de les finalitats de l’acció és posar en valor i reivindicar la mediterraneïtat dels vins catalans, i específicament de la DO Catalunya, caracteritzats en termes generals per ser vins moderns i innovadors. De color atractiu, amb una intensitat aromàtica mitjana-alta, bastant estructurats i amb una acidesa moderada, que aconsegueixen un bon grau alcohòlic natural amb facilitat.

 

En aquest sentit, la presentació de la DO Catalunya s’emmarca sota el lema “Vinos mediterráneos con más de 2.000 años de tradición vitivinícola i tindrà lloc el 26 de gener a l’Hotel Geneve de Ciutat de Mèxic. L’acte està adreçat a professionals del sector tant de la Ciutat de Mèxic com d’altres estats. Entrant en detall, la jornada arrencarà a les 11:30h amb una presentació dels vins de la DO Catalunya en una sessió b2b entre cellers i professionals assistents d’altres estats.

 

A continuació, tindrà lloc un dinar-maridatge amb els vins de la DO Catalunya a càrrec d’Anton Castellà, enòleg i secretari del Consell Regulador. Un cop finalitzat, es donarà pas a la segona sessió de presentació dels vins en una nova trobada entre cellers i professionals de Ciutat de Mèxic i altres estats, en format showroom.

 

La jornada conclourà amb el tast dirigit “Un recorrido por la DO Catalunya”, per mostrar l’ampli ventall emparat en la Denominació d’Origen. De nou, serà Anton Castellà qui dinamitzarà el tast.

 

Sobre la DO Catalunya

La DO Catalunya, que s’estén pel nord-est de la península Ibèrica, concretament pel territori català entre el Mar Mediterrani i els Pirineus, va ser fundada l’any 1999 seguint l’exemple d’altres models exigents, com les dues regions vitivinícoles més prestigioses del món: AOC Bordeaux générique i Bourgogne AOC.

 

La DO Catalunya compta amb un total de 195 cellers inscrits, aglutinant més de 4.800 viticultors. El segell de la Denominació d’Origen Catalunya és garantia de qualitat i d’origen. Al vi del territori mediterrani intervenen també valors paisatgístics, tradicionals i culturals.

 

Amb una comercialització de més de 42 milions d’ampolles, s’ha convertit en la denominació d’origen catalana que més vi embotella, representant més del 50% del vi català amb DO. Al llarg de la seva trajectòria, sempre ha tingut un pes molt important en els mercats d’exportació, on a dia d’avui s’hi destina el 50% de la comercialització.

 

La Unió Europea és el principal bloc dels mercats exteriors amb més de 14 milions d’ampolles comercialitzades. Pel que fa al continent americà, suposa pràcticament 1,5 milions d’ampolles exportades, xifra que es pretén incrementar en un futur gràcies a la vocació exportadora que sempre ha caracteritzat la DO Catalunya.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies