Divendres, 17 de maig del 2024

Colau demana a Jordà salvar els 38 cadells de gos que Vivotecnia pretén sacrificar

|

- Publicitat -

Ada Colau ha demanat aquest dimarts per carta a la Consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, que “eviti” el sacrifici de 38 cadells de gos de la raça beagle en un experiment científic. L’alcaldessa de Barcelona ho ha indicat a les xarxes socials després d’assegurar que molta gent li ha fet arribar la preocupació per la situació. Es tracta, segons la batllessa, d’un estudi farmacològic que impulsa l’empresa Vivotecnia per encàrrec del Parc Científic. “Tots recordem les imatges horribles del maltractament animal que aquesta empresa va provocar a Madrid”, ha escrit Colau. Vivotecnia està denunciada per presumpte maltractament animal.

 

Publicitat

“Li demanem a la Generalitat que exerceixi les seves competències i protegeixi els drets dels animals. Barcelona sempre estarà en contra del maltractament animal”, ha afegit Colau.

 

A la carta, Colau transmet la “preocupació” de l’Ajuntament per la situació i recorda a la consellera que entitats animalistes i particulars “estan expressant aquests dies el seu malestar per una presumpta vulneració de les bones pràctiques en la utilització d’animals en experimentacions científiques”, i “més concretament, pel fet que els gossos puguin ser sacrificats un cop finalitzi l’estudi”.

 

Per tot plegat l’alcaldessa de Barcelona demana a Jordà que exercici les seves competències “en les funcions d’inspecció, control i vigilància” per “garantir” el benestar dels animals “en totes les fases del projecte”, així com “explorar totes les vies possibles per evitar el sacrifici dels gossos”.

 

Aquest matí, la Universitat de Barcelona (UB) ha emès un comunicat sobre les informacions publicades en mitjans de comunicació a l’entorn de presumpte sacrifici. Segons l’entitat universitària, no hi ha prevista al Parc Científic “cap actuació en els termes anunciats pels mitjans”, per bé que no ha concretat les informacions que nega, com ara si s’acabaran sacrificant els cadells.

 

La UB ha indicat que l’entitat no ha començat la fase d’experimentació, sinó que té previst fer-ho el març, i que ara elabora el protocol de treball, amb la “consegüent avaluació i validació”. També ha afegit que la contractació de Vivotecnia compleix “tots els requisits legals”.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies