Dijous, 02 de maig del 2024

S’obre una nova bossa de crèdits de CO2 desprès de l’èxit de la primera

|

- Publicitat -

La primera bossa de crèdits de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH) generats en el marc del Programa voluntari de compensació d’emissions de GEH de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic (OCCC), corresponent a 4.256 crèdits de CO2, i oberta des del juliol de l’any 2019, ja ha quedat exhaurida.

 

Publicitat

21 organitzacions han comprat aquests crèdits que han generat entitats, associacions, fundacions o organitzacions no governamentals que duen a terme una tasca social a Catalunya, amb projectes favorables a la reducció de GEH, a través de SendeCO2, el Sistema Europeu de Negociació de CO2. Uns projectes destinats, per exemple, a evitar el malbaratament alimentari; a substituir calderes de gasoil o propà per d’altres de biomassa o per plaques solars; a millorar el comportament energètic dels edificis; a substituir vehicles de gasoil per altres d’elèctrics; o a instal·lar illes de calor amb renovables o plaques fotovoltaiques de generació d’electricitat per a l’autoconsum. Les entitats sol·licitants han cobrat en conjunt 42.560 euros, gràcies a la venda dels 4.256 crèdits, a 10 euros el crèdit.

 

Nous crèdits a la venda

L’OCCC ha promogut ara la creació d’una segona bossa, corresponent a 7.416 crèdits, generats a través d’11 projectes certificats per l’OCCC, que garanteix que la reducció d’emissions s’ha fet seguint una metodologia estricta, amb estàndards internacionals, assegurant l’addicionalitat i evitant una doble comptabilitat. A més, comprant crèdits en aquest programa s’assegura que el projecte ha tingut un impacte social beneficiós per al conjunt de la societat catalana.

 

La Diputació de Girona, que ha comprat 550 crèdits, i VECTOR5 Excel·lència i sostenibilitat, SCCL, que n’ha adquirit 3, han estat les organitzacions que han inaugurat la nova bossa.

 

Beneficis ambientals i socials

El Programa voluntari de compensació de GEH va dirigit a entitats socials que volen impulsar projectes favorables a la reducció de GEH, i a organitzacions que volen compensar una part de les seves emissions comprant les estalviades pels promotors dels projectes. Aquests crèdits no són vàlids per donar compliment a la Directiva de Comerç de drets d’emissió, que té una regulació específica i comercia amb unes tones de carboni determinades amb uns preus concrets, derivats de les polítiques europees que s’han implementat.

 

L’aportació econòmica de qui compra contribueix a que el projecte es dugui a terme, alhora que suposa un benefici directe per a la comunitat local, ja que s’hi promou la inversió i la dotació de recursos al territori. L’OCCC ofereix diverses metodologies avalades internacionalment a les quals es poden acollir els projectes, però deixa la porta oberta a incorporar noves categories a proposta dels promotors que així ho plantegin.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

3 COMMENTS

Comments are closed.