Diumenge, 28 de abril del 2024

El pla estratègic per a la PAC comptarà amb una dotació de 47.724 MEUR fins al 2027

|

- Publicitat -

El govern espanyol remetrà dimecres el pla estratègic per a l’aplicació de la Política Agrària Comú (PAC) a la Comissió Europea. El pla compta amb 47.724 MEUR fins al 2027. D’altra banda, el consell de ministres ha aprovat l’avantprojecte que estableix les normes per a l’aplicació i gestió de la nova PAC. El ministre d’Agricultura, Luis Planas, ha afirmat que el pla distribueix els fons d’una millor manera i que serà “més justa, més social i més sostenible”. Planas ha explicat que comptarà amb el pressupost i les eines necessàries per afrontar els reptes econòmics, socials i mediambientals de la pròxima dècada, en consonància amb les noves demandes dels consumidors.

 

Publicitat

La nova PAC serà més “equilibrada” perquè s’ha fet una anàlisi des de zero i s’han identificat millor les necessitats reals de cada sector. Aquesta és una diferència significativa respecte a altres reformes, ha explicat el titular d’Agricultura, perquè a les anteriors simplement s’aplicaven els reglaments europeus.

 

L’objectiu és donar suport a l’agricultura professional i familiar perquè millori la seva competitivitat al mateix temps que s’impulsen canvis profunds però graduals i que remuneri el compromís mediambientals d’agricultors i ramaders. També que permetin augmentar la seva eficàcia i garanteixin uns pagaments més eficients.

 

Pel que fa a l’avantprojecte de la llei estableix les normes d’aplicació i gestió de la nova PAC per a fer possible que s’apliqui de manera homogènia a tot el territori. Així, vol evitar qualsevol situació discriminatòria dels beneficiaris. També inclou l’aplicació de penalitzacions i sancions si els beneficiaris no compleixen els requisits i obligacions establertes, una qüestió que fins ara estava recollida al reglament comunitari.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies