Dijous, 02 de maig del 2024

Especialistes en fauna instal·laran caixes niu a Tarragona

|

- Publicitat -

Un grup de professionals i especialistes en fauna instal·larà caixes niu per a rapinyaires urbans a Tarragona per incentivar el sedentarisme d’aquests animals, afavorint la cria de falcons i xoriguers a la ciutat. El projecte vol estimular que aquestes aus nidifiquin de forma estable i per veure l’efecte de la seva presència en el control de plagues de coloms, tórtores, estornells i cotorres, de forma natural i en benefici de la diversitat biològica de l’entorn urbà. Defensen que és “una eina més efectiva i eficaç” que les actuals, com la megafonia, les gàbies per a la captura, el sacrifici, o l’alimentació amb additius anticonceptius que poden afectar altres espècies sensibles o en perill.

 

Publicitat

També es proporcionarà formació i eines als ciutadans per recollir observacions sobre els hàbits i la localització, i per fer un cens. De fet, ja s’ha posat en marxa la creació d’una comunitat de participació a Facebook i Instagram i s’impartirà un curs d’identificació i entrada de dades científiques a través del projecte a iNaturalist (Natusfera per a Espanya).

 

La instal·lació de caixes niu es farà de febrer a març amb l’assessorament d’experts en falconeria i la tutela de la Generalitat, per escollir els llocs més adequats. Urbans Raptors Tarragona ha impulsat un mecenatge per cobrir les despeses, que s’obrirà al gener a Verkami. El grup naix de l’experiència i les observacions de rapinyaires a Tarragona que ha fet els últims set anys Ferran Aguilar, fotògraf professional.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies