Dijous, 02 de maig del 2024

El SIAD de l’Urgell organitza sessions grupals per a dones que han patit violència masclista

|

- Publicitat -

En el marc del 25 de novembre, Dia Internacional contra la violència envers les dones, s’han organitzat des del Servei d’Informació i Atenció a les Dones, SIAD de l’Urgell 2 sessions grupals d’assessorament psicològic per a dones que han patit violències masclistes.

 

Publicitat

Tenint en compte que des del SIAD de l’Urgell s’ha detectat un gran increment d’atencions a dones que han patit violències masclistes , s’ha organitzat al mes de desembre dues sessions grupals , d’assessorament psicològic adreçat a aquestes usuàries. Un espai per mostrar i compartir sentiments, emocions i inquietuds viscudes amb les violències de gènere, que poden ser psicològiques, físiques, vicàries, etc.

 

L’objectiu d’aquests tallers és treballar diferents aspectes com la seva autoestima, que sovint és molt baixa, per tal d’empoderar-les i enfortir-les per afrontar amb força, el seu dia a dia. Aquests tallers han anat a càrrec de la psicòloga del servei Neus Planell.

 

Es valoren molt positivament els tallers i es preveu que se’n puguin realitzar més, en els propers mesos.

 

Aquestes actuacions s’han organitzat des del Servei d’Informació i Atenció a les Dones, SIAD de l’Urgell ; amb el suport econòmic de l’Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya i el Fons per al Pacte d’Estat del Ministeri d’Igualtat.

 

Actuacions previstes

A cada municipi de la comarca es desplaçaran educadors ambientals encarregats de realitzar:

Punts informatius itinerants: Es tracta de punts d’atenció ciutadana per tal de resoldre dubtes sobre la recollida selectiva, alhora que recollir inquietuds de la ciutadania que permetin millorar el servei. Als ciutadans que s’atenguin se’ls realitzarà una enquesta sobre els seus hàbits de reciclatge, i se’ls entregaran bosses reixades reutilitzables per fer la compra a granel.

Inventari de grans generadors: Es visitaran totes les activitats comercials de la comarca amb un doble objectiu. Per una banda insistir en la necessitat de fer una correcta separació de residus i resoldre els possibles dubtes que puguin tenir, i d’altra banda, dimensionar la quantitat de residus generats per cada fracció i activitat. Amb aquestes dades es realitzarà posteriorment un estudi que permetrà ajustar la capacitat dels contenidors i optimitzar el sistema de recollida.

Inspecció de les illes de contenidors: La campanya també ha de contribuir a la recopilació d’informació sobre com s’estan gestionant els residus actualment a la comarca amb la finalitat d’establir millores de cara al futur. Per fer-ho, s’inspeccionaran les illes de contenidors per comprovar-ne l’estat actual, així com usos inadequats de les mateixes.

 

Informació a peu de contenidor: Durant les inspeccions previstes a les illes de contenidors, els educadors atendran als usuaris dels propis contenidors per tal de resoldre possibles dubtes o registrar inquietuds i queixes que puguin tenir referents al servei de recollida de residus.

 

Xerrades a la ciutadania: Es tracta de xerrades organitzades amb els propis ajuntaments de cada municipi, en les que educadors ambientals tractaran la importància de fer una correcta separació dels residus des del punt de vista ambiental i econòmic. En aquets espais també es podran resoldre dubtes i neguits que tingui la ciutadania vers la recollida de residus.

 

Tallers a les escoles: En les escoles que han decidit participar es realitzaran Cinefòrums en base a la pel·lícula Wall-E de Disney, als alumnes de segon i tercer cicle de primària. Posteriorment al visionat de un fragment de la pel·lícula, on es mostra un mon completament inundat de residus, es pretén crear un debat amb els alumnes sobre la importància de prevenir residus primer, i fer el tractament corresponent després.

 

En total, està previst dedicar més de 400 hores d’educació ambiental per tal de realitzar les actuacions abans descrites. Aquestes accions es realitzaran durant els mesos de novembre i desembre.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

3 COMMENTS

Comments are closed.