Dissabte, 18 de maig del 2024

La Fira Avícola del Prat torna a la Granja de la Ricarda amb la seva 48a edició

|

- Publicitat -

Després que l’edició de l’any passat s’hagués de celebrar en format online a causa de la pandèmia, la Fira Avícola del Prat torna aquest cap de setmana a la Granja de la Ricarda per celebrar la seva 48a edició. De nou doncs, el certamen serà un punt de trobada a l’entorn del pollastre Pota Blava o la carxofa Prat, dos productes emblemàtics del municipi. Entre divendres a la tarda i diumenge al vespre, els més de 60.000 visitants que s’esperen, podran gaudir d’una àmplia oferta gastronòmica, comercial, cultural i lúdica en un ampli recinte firal de 19.000 metres quadrats adaptat a les mesures sanitàries. En un any marcat pel debat de l’ampliació de l’aeroport, els visitants podran descobrir la Ricarda a través d’un audiovisual immersiu.

 

Publicitat

En previsió de canvis en l’evolució de la pandèmia, el consistori ha previst diferents escenaris per garantir la seguretat de l’esdeveniment. Es farà un control d’aforament exacte de cada espai per separat per adaptar-se al que marqui la normativa sanitària. Així, respecte altres anys, l’espai destinat a la restauració, on més aglomeracions es produïen, s’ha reduït i algunes barres s’han instal·lat a l’exterior. Així, s’espera que enguany visitin la Fira Avícola entre 65.000 i 70.000 visitants respecte els més de 80.000 de les darreres edicions abans de la pandèmia.

 

Al recinte firal, s’hi podrà trobar el pavelló agrícola, per descobrir com es cria el Pota Blava, i la mostra agrícola i ramadera dels pagesos del Prat, on es podran conèixer les característiques de la carxofa Prat i altres fruites i verdures del Parc Agrari.

 

Tot i que va arribar a perillar la presència d’aus vives per un brot de grip aviar, finalment els visitants podran veure una setantena d’exemplars de pollastres Pota Blava als que s’han fet tests per descartar cap contagi. “Ens hem posat en el pitjor dels escenaris, amb el que no podíem comptar era amb un brot de grip aviar al nord d’Europa que posés en perill exposar aviram viu”, ha assenyalat l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler.

 

A la mostra comercial, que enguany arriba a la 34a edició, es podran trobar expositors de pagesos, criadors i de comerços i empreses tant locals com d’altres punts del país.

 

Complementàriament a aquesta mostra, una de les principals novetats d’enguany serà la carpa exterior dedicada a la projecció de l’activitat econòmica del municipi i el seu impacte al territori.

 

Un any més, la Fira Avícola comptarà també amb un Espai de Gastronomia, on s’inclou la 1a Mostra de Vins, i la 19a Mostra d’Entitats.

 

Edició marcada pel debat de l’ampliació de l’aeroport

La fira arriba enguany marcada pel debat sobre l’ampliació de l’aeroport. És per això que, a banda dels productes Km0 del municipi, també es vincularà a la defensa del territori, dels espais naturals del Delta i del parc Agrari del Baix Llobregat.

 

Aquest serà el tema al qual es dedicarà l’estand municipal a la fira, on els visitants podran gaudir d’una experiència audiovisual immersiva per conèixer la finca de la Ricarda, un dels espais amenaçats per una hipotètica ampliació.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies