Dissabte, 20 de abril del 2024

El sector agràri va recollir més de 400.000 quilos d’envasos de fertilitzants i fitosanitaris el 2020

|

- Publicitat -

El Sistema de Recollida d’Envasos de Fertilitzants i Fitosanitaris (SIGFITO) ha donat a conèixer avui, a Alcanar (Montsià), les dades de recollida selectiva d’envasos de fertilitzants i fitosanitaris durant l’any 2020. Ha estat durant l’acte de lliurament dels premis SIGFITO, que reconeixen les organitzacions que han aplegat més envasos d’agricultors i agricultores.

 

Publicitat

La cooperativa Exportadora d’Agris, d’Alcanar, és el punt de recollida que va recuperar més envasos buits l’any passat, i ha estat guardonada amb la màxima distinció de SIGFITO, el premi Planeta Verd. L’empresa Agrourgell S.L., situada a Lleida, és el segon punt a través del qual es van recuperar més envasos per reciclar, i ha rebut el premi Cultiu Sostenible.

 

Reduint la petjada de carboni

A més de dur a terme l’activitat comercial, aquestes organitzacions actuen com a punts de recollida d’envasos per al reciclatge i valorització dels productes que posen al mercat. El sector agrari català va recollir selectivament, l’any 2020, 406.670 quilos d’envasos de fertilitzants i fitosanitaris, 46.399 quilos més que l’any 2019. Aquesta xifra de recollida ha suposat un estalvi d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle de 610.005 quilos de CO2.

 

El director de l’Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire, que ha lliurat els guardons, ha agraït la tasca del sector, destacant la importància de “continuar fent xarxa i augmentar els punts de recollida d’envasos”. A Catalunya hi ha 350 punts de recollida ubicats a cooperatives i empreses distribuïdores de productes agraris, al servei de la pagesia. Peraire ha qualificat de “molt positiva” la tasca de conscienciació que es fa des dels punts de venda i recollida selectiva d’aquests productes i ha apuntat que “cal que es continuï fent i de manera encara més acurada”.

 

Incentius per a la recollida

La directora general de SIGFITO, Rocío Pastor, ha explicat durant el lliurament que “amb aquests premis reconeixem la tasca tan important que aquests punts de recollida realitzen per tenir cura del medi ambient i evitar els efectes devastadors del canvi climàtic en la nostra agricultura, ja que gràcies al fet que l’agricultor lliura els envasos en aquests punts, a més d’estar produint aliments, està contribuint al medi ambient“.

 

Els premis SIGFITO són una iniciativa que reconeix l’esforç que fan els punts de recollida en la conservació del medi ambient. A més d’aquest incentiu, SIGFITO té implantat des de l’any passat el programa de fidelització anomenat “Operació Reciclatge”. Qui diposita envasos en un punt de recollida i demana l’albarà digital participa de forma automàtica en aquesta campanya. Per cada quilo d’envàs buit lliurat, s’acumulen crèdits que es poden bescanviar per diferents premis i regals. En aquesta campanya, a més, els punts de recollida també acumulen crèdits en funció de la quantitat d’envasos que lliuren a SIGFITO.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies