Dilluns, 29 de abril del 2024

Últim cap de setmana abans de Nadal: Quines fires puc visitar?

|

- Publicitat -

Fires agrícoles, d’aviram, ramaderes: les tradicionals, totes amb un toc de Nadal, perquè ara sí que sí que ja només estem a una setmana de celebrar aquesta festivitat. Començarem primer amb les fires que tenen un toc nadalenc, però que el centre de la fira és un producte no relacionat amb Nadal.

 

Publicitat

Mercat de Nadal i Fira d’aviram i capons a Valls

Fira centrada en l’aviram: capons, galls dindis, pollastres, oques i ànecs criats a pagès. No és casualitat que se celebri una setmana abans de Nadal, ja que la venda de l’aviram viu també ofereix servei d’escorxador, fet pensat perquè el client compri les aus per als àpats nadalencs. Aquesta fira també tindrà un toc nadalenc, amb parades de figures de pessebre, estrelles, llums de colors, tions, arbres de Nadal, vins, caves, mel, etc. Essent tots els productes d’origen i elaboració artesanal.

 

Fira del Gall de Vilafranca del Penedès

Aquesta fira és molt semblant a l’anterior, centrada en una d’aquestes aus: El gall. Ofereix l’oportunitat de viure l’experiència completa de criança i degustació del Gall del Penedès, reconegut amb la Indicació Geogràfica Protegida (IGP). Al voltant d’aquesta fira també hi trobarem un mercat gastronòmic amb productes KM0 i vins de la DO Penedès, i activitats programades com tallers de cuina, tasts diversos i una cercavila de bestiari, per exemple.

 

Fira avícola de la Raça Prat al Prat de Llobregat

Aquestes fires són molt típiques pels volts de Nadal, pel fet que el client tingui l’oportunitat de comprar el menjar del sopar de Nadal. Com les fires explicades anteriorment, en aquesta hi trobarem productes de proximitat i de km0, com l’aviram de raça Prat i la carxofa Prat. Aquesta fira valora la tradició de la pagesia a través de la qualitat dels productes de la terra.

 

Fira TocaFusta

Aquesta fira, celebrada a Torelló, està centrada en les joguines tradicionals de fusta, és d’aquí d’on ve el nom, i es pot aprofitar aquesta ocasió per a preparar els regals de Nadal.

 

Winter Market Sitges

El nexe comú d’aquesta proposta és clar: tots els productes han d’estar fets a mà o ser productes artesans. Entre tota la varietat de productes hi podrem trobar fotografia, gastronomia, roba de nadó, joies, regals personalitzats, decoració, cervesa artesana i pastisseria creativa.

 

Fira de la Tòfona

Aquesta fira, centrada en la Tòfona i diferents varietats de bolets. Les parades, de productes artesanals elaborats amb tòfona, estaran durant tot el cap de setmana. També es realitzaran durant tallers de cuina i degustacions, junt amb altres activitats com el concurs de gossos tofonaires, un taller de pastisseria amb tòfona i xocolata o inclús un concurs de cuina.

 

Fires centrades completament en el Nadal: 

 

Fira de Nadal de Guissona

Guissona té la seva fira de Nadal particular, on hi haurà productes de tota mena, tots centrats en aquesta festivitat. Es poden trobar productes variats com arbres, pessebres, tions, torrons i molt més. En el marc d’aquesta activitat també hi ha organitzades diferents activitats, com una cantada de nadales, un farcell de jocs populars i tradicionals i els pastorets músic, que ompliran els carrers de teatre i música nadalenca.

 

Fira de Santa Llúcia de Riells del Fai

Les parades d’aquest esdeveniment seran varades, no només centrades en Nadal, per exemple, ja que les diverses parades que oferirà seran de productes fets amb artesania de fusta, roba, scrap, cistells, bosses, bijuteria, articles de Nadal i alimentació (formatges, mel, embotits, coques…), entre d’altres. És un bon lloc on preparar els regals d’amics invisibles i de Nadal, a causa de la seva varietat de productes.

 

Fira del tió i mercat del trasto

La fira del tió de Moià es combina amb el mercat del trasto i la trobada de plaques de cava i col·leccionisme. La fira del tió oferirà activitats i actes solidaris, junt amb parades de productes nadalencs, regals i artesania, i la presència de les entitats del poble.

 

Fireta de Nadal de Roquetes

Aquesta fira està a càrrec dels comerciants i el teixit associatiu de la ciutat, que s’encarregaran d’oferir parades diverses, amb productes nadalencs, regals i varis. S’inaugurarà amb un concert de la Coral Preludi a Caro i Novel·la Harmonia, i durant tot el cap de setmana gaudirà d’activitats vàries com tallers, xocolatades i música.

 

Fira de Nadal d’Igualada

Igualada té preparat un cap de setmana ple d’activitats per a tots els públics, moltes centrades en els infants i l’esport, com podreu observar al programa de la fira que trobareu a l’enllaç del títol. La seva fira nadalenca se centra en els productes típics d’aquesta festivitat, i estarà envoltada de música i animació gràcies a les diferents corals que hi participen i al grup de percussió Protons. A Igualada mateix també oferiran el Nadal Marked, una mostra de dissenyadors i artesans amb l’objectiu de promoure la creació i el talent local, i oferir una selecció de regals de disseny per aquestes festes.

 

Fira de Nadal de Tossa de mar

Aquest cap de setmana és la traca final de la fira de Nadal de Tossa de mar, que ja s’ha celebrat amb anterioritat durant el passat pont. La fira, centrada en la venda de productes de Nadal, oferirà tallers i espectacles variats, com per exemple música en directe de diferents grups locals, un pessebre vivent, un taller de neules i un taller d’olis essencials, i moltes activitats més. 

 

Mercat de Nadal de Sant Fruitós de Bages

Sant Fruitós de Bages es trasllada aquest cap de setmana als típics mercats tradicionals de Nadal Centreeuropeus amb una vintena de parades de fusta dissenyades per l’ocasió, llums i decoració nadalenca, i tot plegat presidit per un gran arbre de Nadal. També es podrà gaudir de vi calent, xocolata calenta o crepes, dins l’oferta gastronòmica de la fira. Així i tot, no ens oblidarem d’on estem, ja que es maridarà la fira amb actuacions de l’esbart Som Riu d’Or, dels geganters i grallers, dels alumnes de l’escola de música municipal, de l’agrupació Coral i del Club de la Guitarra.

 

Acabem l’article amb la menció de tres fires més, com són: la Fira de Santa Llúcia a Vilafranca del Penedès amb tota mena d’articles nadalencs i artesania, a més d’actuacions musicals i tallers infantils, la Fira de Nadal de Vinebre, que combinarà parades de productes nadalencs i artesans amb diferents actes solidaris per la Marató de TV3 i altres activitats programades i la Fira de Nadal de Montcada i Reixac que és semblant també, ja que hi trobarem parades diverses on comprar regals i productes nadalencs, artesans i de proximitat. 

 

Totes aquestes són les fires, nadalenques i no, que se celebraran aquest cap de setmana, que ja és l’últim abans de Nadal. Hi ha diferents opcions a visitar i gaudir, i si no, sempre serà bona opció passar el diumenge mirant la Marató de TV3, assegut al sofà amb la manta o tenir-la de fons mentre decorem la casa, si encara no ho hem fet.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

1 COMMENT

Comments are closed.