Diumenge, 28 de abril del 2024

Les fires nadalenques del cap de setmana

|

- Publicitat -

Després de totes les fires i firetes de Nadal que es van celebrar el passat pont, aquest article tampoc se us quedara curt. Sí que és veritat que no hi ha menys fires, però són fires variades i per a tots els públics: tan nadalenques com no. 

 

Publicitat

Festa del tren

Mora la Nova celebra la fira del tren al museu del ferrocarril. Prometen trens reals en moviment i varies activitats dirigides a un públic familiar. Hi haurà el vago restaurant, que oferirà degustacions de xocolata, passeigs amb locomotora, venda de productes ferroviaris i també alimentaris de km 0, i molt més. 

 

V Mercat de Nadal i Lletra d’Almenar

Tot i portar el títol de mercat de Nadal, l’interessant d’aquesta fira és que se centra en els llibres i en reivindicar la seva visibilització i importància. D’aquesta manera, els llibres surten al carrer com a protagonistes, amb la participació d’editorials locals del territori com Mosaics, Pagès i Meraki i llibreries especialitzades en literatura infantil i juvenil com el Genet Blau de Lleida.

 

Fira de Santa Llúcia de L’Arboç

A l’Arboç aprofiten aquest cap de setmana per a celebrar i homenatjar la punta al coixí, amb diferents exposicions de peces fetes utilitzant aquesta técnica. Dins de totes les activitats programades pel cap de setmana, hi trobem una fira amb productes artesanals, molta música, nadalenca i no nadalenca, una xocolatada popular i molt més. 

 

Fira de Nadal i del torró de Cardedeu

Aquesta fira torna després de l’aturada de l’any passat, i es preveu que es pugui celebrar, tot i les restriccions del covid, amb la màxima normalitat possible. Les activitats programades comencen el dimecres 8, i s’allargaran fins el diumenge 12. Serà una fira amb actuacions musicals, una xocolatada popular i com no, torrons i decoracions nadalenques, tal com el seu nom indica. Comptarà amb forces activitats i tallers destinats als infants, per a enterar-vos de tot aquí teniu el programa.

 

Mercat de Nadal al port de Sitges

El port de Sitges es vesteix amb llums nadalenques aquest cap de setmana, celebrant el seu mercat de nadal al port, al costat del mar. Aquest acte neix per a donar visibilitat al petit comerciant, amb fins a 13 parades d’artesans i activitats com tallers i animació infantil. 

 

Mercat de Nadal a Pau

Amb parades de tot tipus de productes, com  flors de Nadal, bijuteria, artesania o alimentació, aquest mercat també oferirà animació per als infants amb la companyia Art-tic Show i dos tallers excepcionals: un de sabons naturals i un altre de maquillatge infantil. L’horari d’aquest mercat sera de les deu del matí fins a les tres del migdia del dissabte 11 de desembre.

 

Fira de Nadal de Polinya

Polinya comença a celebrar el Nadal amb aquesta fira, que, com totes, oferirà productes artesans i nadalencs. També faran diferents tallers infantils, completats amb animació i activitats. Una fira similar a aquesta, on es podran diferents productes nadalencs, és la Fira de Nadal de Sant Esteve de Sesrovires.

 

Fira de Nadal al Parc del tramvia de Montgat

Una combinació entre un mercat nadalenc i una fira tradicional. De la part del mercat de nadal s’hi podran trobar productes com torrons, decoració, cava, regals pel tió i decoració nadalenca, i de la part de la fira tradicional i artesanal oferira productes artesans variats i de qualitat d’arreu dels Països Catalans. Aquestes dues variants de productes que comformaran la fira, seran completades per diferents activitats pel públic infantil i familiar. 

 

Dues fires de l’estil, amb productes de nadal i també artesans, són la Fira de Nadal de Nou Martorell i la Fira de Nadal a Santa Margarida i els monjos. Les dues completen la seva oferta amb activitats varies. Aquestes fires serviran també per a impulsar i donar visibilitat al petit comerç de la localitat. 

 

La Fira de Santa Llúcia de Bigues és una altra de les fires que combina decoració nadalenca amb la venta d’aliments i productes artesans. Aquest cap de setmana en trobem moltes d’aquest estil, com per exemple la fira de Santa Llúcia d’Esparreguera, amb el mateix nom. També trobarem aquestes característiques al Mercat de Santa Llúcia d’Amposta i a la Terrafira de Nadal, que en aquest últim cas, la localitat del Morell ha decidit unir la Terrafira que no es va celebrar al maig amb el seu típic mercat de nadal. 

 

Per acabar, esmentarem fires completament centrades en el nadal, tals com la Fira de Nadal de Campredó, el Mercat de Nadal de Peratallada, mercat solidari els beneficis del qual aniràn destinats a la Marató de TV3. També trobarem la celebració de Santa Llúcia a Gelida, el Mercat de Nadal a Riudoms i, per acabar, el Mercat de Nadal de l’Ametlla de mar

 

Esperem que gaudiu molt d’aquest cap de setmana, teniu diferents fires per visitar. La majoria nadalenques, però també és el que toca durant aquesta época de l’any. 

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

2 COMMENTS

Comments are closed.