Dilluns, 29 de abril del 2024

El projecte Circulars presenta el primer Cotilló sense plàstic dissenyat i produït a Catalunya

|

- Publicitat -

El Cotilló Sense Plàstic és una iniciativa d’impacte ambiental, però també social, que té per objectiu celebrar un cap d’any més sostenible. La novetat d’aquest 2021 és que s’ha dissenyat de forma inclusiva fruit de la creativitat i la passió de les persones que participen a l’Estudi Creatiu i de Disseny que impulsa la cooperativa El Far i la Fundació Topromi (Fundació Catalunya La Pedrera). Tanmateix, aquest cotilló s’ha produït a les instal·lacions de la Fundació, tot afavorint la inserció laboral de persones amb diversitat funcional.

 

Publicitat

El Cotilló Sense Plàstic s’ha impulsat amb la voluntat de fomentar un consum conscient. Consisteix en una bossa de paper que inclou elements de cartró i paper com collarets de paper de seda, barrets festius, elements de photocall, ulleres i un aplaudidor.

 

S’ha ideat amb l’objectiu que les persones que l’adquireixin el puguin guardar i reutilitzar any rere any, de la mateixa manera com es fa amb la resta de decoració i elements nadalencs. Productes com aquest salvaguarden el medi ambient i les persones que habiten en aquest món.

 

Disseny inclusiu

El disseny de cada element és el resultat de la creativitat i la passió de les persones que participen a l’Estudi Creatiu i de Disseny que impulsa la cooperativa El Far i la Fundació Topromi (Fundació Catalunya La Pedrera). A partir de la dinamització de tallers creatius, s’uneixen totes les capacitats i és, amb el treball compartit, com es creen els diferents elements.

 

Dissenyar des d’una òptica social i participativa permet obrir la mirada i construir equips de treball diversos i plurals i, per tant, aconseguir resultats més consensuats.

 

Producte Local

Aquest cotilló s’ha produït a les instal·lacions de la Fundació Topromi (a La Canonja) tot afavorint la inserció laboral de persones amb diversitat funcional.

 

Reutilitzable

Es pot allargar la vida del cotilló tant com es pugui i convertir-lo en un producte encara més sostenible. Es pot guardar a la caixa de la decoració nadalenca de casa.

 

Economia circular

Un producte que fomenta l’economia circular perquè es pot reutilitzar i reciclar. Aquest cotilló no duu plàstic.

 

La presentació es farà el 10 de desembre

La presentació del Cotilló Sense Plàstic tindrà lloc el proper divendres 10 de desembre, a les 18 h, a les instal·lacions d’Abacus Cooperativa de Sants (Carrer de la Creu Coberta, 93, Barcelona. Mercat d’Hostafrancs).

 

Es comptarà amb la presència tant de les persones que formen part del projecte Circulars com de les persones de la Fundació Topromi que explicaran, en primera persona, com l’han dissenyat i fabricat.

 

Circulars, un projecte que promou el consum conscient

El Cotilló Sense Plàstic és una iniciativa impulsada per 6 dones que formen part del projecte Circulars, un projecte d’economia social i cooperativa que promou el consum conscient amb l’objectiu de construir municipis més sostenibles que millorin la vida de les persones.

 

Les seves línies d’actuació són la sensibilització i educació en temes d’economia circular: consum conscient i responsable, reducció d’envasos d’un sol ús, sostenibilitat i cures, dinamització del comerç, comunicació, etc. La creació, disseny i implementació de campanyes de comunicació vinculades a l’economia circular. I el disseny i producció d’articles que ajuden a la reducció de productes d’un sol ús i que fomenten una compra sense residus.

 

El Cotilló Sense Plàstic es pot adquirir en diferents comerços locals o reservar-lo sota comanda al web www.dignidart.com fins el 27 de desembre o fins exhaurir existències.

 

Per a més informació: www.circulars.cat o a les xarxes socials (@somcirculars).

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

4 COMMENTS

Comments are closed.