Diumenge, 28 de abril del 2024

L’Urgell engega una campanya per millorar la salut i els hàbits saludables

|

- Publicitat -

El Consell Comarcal de l’Urgell i el Consell Esportiu de l’Urgell aposten per reforçar aspectes concrets de la salut en la població.

Amb l’objectiu d’aconseguir una millora de la salut, ambdues entitats presenten tres projectes basats en els hàbits de vida saludables.

Publicitat

 

Després de la bona rebuda de l’edició anterior, es pretén reprendre 3 accions enfocades a la millora de la salut integral de la població a nivell integral. La voluntat és dotar de recursos diferents sectors poblacionals per prendre consciència del fet que petits canvis en l’alimentació, en els hàbits esportius i en les nostres relacions ens poden aportar grans beneficis.

 

Nutrireceptes
Aquesta acció constarà de la gravació i edició de 10 nutrireceptes curtes, d’uns 5 min de durada, per publicar al Youtube i les xarxes socials del Consell Comarcal de l’Urgell, on en què la nutricionista Ester Vives elaborarà unes receptes molt senzilles. Aquestes receptes estaran basades en alimentació tradicional o més aviat quotidiana, aplicant-hi petits canvis en els ingredients o manera de elaborar-los, que permetin una millora significativa del valor nutricional del plat.

 

Per exemple, hi tindrà cabuda una crema de cacau per substituir la industrial que podem trobar a la botiga i consells per esmorzar adequadament si pretenem desenvolupar una activitat física.
Aquestes càpsules es començaran a difondre durant les vacances de Nadal.

 

Xerrades d’habilitats parentals per a famílies amb adolescents
Donat l’augment detectat de les problemàtiques relacionals, familiars o vinculades a la salut mental en aquesta franja d’edat, és valuós que els pares puguin rebre orientació al respecte. Per això s’han programat 3 xerrades per a les AFAs dels centres escolars de secundària dels diferents municipis de la comarca. La primera serà aquest dilluns 29 de novembre a Agramunt, després el 13 de desembre a Tàrrega i, per acabar, el 20 de desembre a Bellpuig. També s’emetran online en línia per streaming al canal de Youtube del Consell Comarcal de l’Urgell.

 

Posteriorment, al mateix canal es penjaran vídeos amb resums de moments rellevants de les xerrades.
Les xerrades seran a càrrec de la psicòloga Lluïsa Solsona, que explicarà com adquirir noves habilitats per a la regulació emocional, d’actituds les actituds a desenvolupar per afavorir la comunicació i del el reforç dels factors de protecció per al malestar o les alteracions psicològiques.

 

2a edició de “L’Urgell et repta!”
Després de l’èxit de l’edició anterior, en la qual es va aconseguir que molts habitants de la comarca s’animessin a realitzar activitat física i on en què el 100% de les persones enquestades va afirmar que repetirien l’any següent, els consells Comarcal i Esportiu de l’Urgell impulsen la II Edició de “L’Urgell et repta”.

 

Es tracta d’un esdeveniment de llarga durada basat en l’assoliment de reptes esportius on el principal objectiu és crear hàbits saludables mitjançant l’esport i dinamitzar els pobles del territori implicant-los en l’entorn natural del quede què disposen. L’edició d’aquest any compta amb algunes petites modificacions tècniques que pretenen popularitzar més els reptes i incloure activament el públic familiar ja que està destinat a tot tipus d’edats i nivells de condició física.

 

Per això, s’han creat 3 nivells:
Verd (Iniciació)
Groc (Intermediig)
Vermell (Experimentat) I 2 modalitats:

 

Aquests projectes s’han pogut dur a terme gràcies al Pla econòmic en l’àmbit de la Salut de la Diputació de Lleida, amb un pressupost total de 5255€.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies