Dijous, 02 de maig del 2024

Catalunya i les Illes Balears s’alien per descontaminar i descarbonitzar el Mediterrani

|

- Publicitat -

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i el conseller de Medi Ambient i Territori del Govern de les Illes Balears, Miquel Mir, han anunciat aquest dimecres que les Illes Balears i Catalunya impulsaran una aliança per a la descontaminació i descarbonització de la mediterrània.

 

Publicitat

L’acord s’ha assolit després d’una reunió amb entitats ecologistes i de recerca científica centrada en la conservació marina, i en la qual també hi han participat el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, i la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol. La trobada s’ha realitzat com a continuació d’una reunió dels dos consellers el passat més d’octubre a Barcelona, en la qual es van emplaçar a desenvolupar una agenda comuna i intensificar la col·laboració bilateral en matèria ambiental.

 

Jordà ha destacat que “amb el govern de les Illes compartim no només reptes ambientals sinó també una regió climàtica tant sensible com el Mediterrani”. En aquest sentit, la consellera ha afegit que “volem impulsar una aliança dels governs de l’eix mediterrani per liderar les polítiques de defensa del medi ambient i de la preservació dels ecosistemes i de la biodiversitat de la Mediterrània i compartir estratègies conjuntes de mitigació i adaptació al canvi climàtic”.

 

Per la seva banda, el conseller Mir ha destacat que “les Illes Balears estan en disposició de seguir exportant les experiències i les polítiques adoptades en aquests sis anys de Pacte, com ara el Decret posidònia o la Llei de Residus” i ha destacat que “diversos organismes internacionals ja s’estan fixant, els darrers mesos”. Mir ha posat l’exemple de la sessió de treball de la Xarxa Mediterrània per a la Posidònia, celebrada a Formentera a finals de setembre, o la trobada, organitzada fa dues setmanes a Calvià, organitzada per l’UICN, i on diversos països europeus van aprendre de l’experiència balear relativa a la gestió de la posidònia de les platges.

 

Els dos consellers han coincidit a assenyalar que cal un front comú molt ampli per aconseguir una Mediterrània lliure de plàstics i han reclamat a l’Estat que impulsi de manera definitiva els plans de gestió del corredor de migració de cetacis de la mediterrània, una iniciativa que es va aprovar gràcies a la pressió del Govern de les Illes Balears i l’Aliança Mar Blava.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies