Dilluns, 29 de abril del 2024

La Generalitat destina 7 MEUR a inversions per fomentar la pesca i l’aqüicultura

|

- Publicitat -

La Generalitat de Catalunya va convocar, en el marc del Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP), 4 milions d’euros, ampliables a 7 milions d’euros, destinats a inversions 2022 per fomentar la pesca i l’aqüicultura sostenibles i la comercialització i transformació dels productes pesquers. Aquests ajuts podran dinamitzar unes inversions en el sector pesquer de fins a 14 milions d’euros.

 

Publicitat

Aquesta serà la darrera convocatòria d’ajuts FEMP de mesures generals, cofinançats en un 75% per la Unió Europea i un 25% per la Generalitat de Catalunya, ja que s’espera iniciar el futur Fons Europeu Marítim de la Pesca i l’Aqüicultura (FEMPA) l’any 2023.

 

S’han habilitat ajudes a les 21 línies d’actuacions següents, adreçades als operadors de la cadena de valor dels productes pesquers, que incentivaran actuacions com ara:

  • Descarbonització del sector primari, la comercialització i la indústria pesquera
  • Inversions a bord per millorar la seguretat, les condicions de treball i el valor afegit dels productes
  • Diversificació de l’activitat pesquera i aqüícola
  • Protecció de recursos pesquers, hàbitats i xarxa Natura 2000
  • Inversions en ports pesquers i llotges
  • Inversions en la comercialització i transformació dels productes pesquers
  • Assessorament a iniciatives empresarials dels operadors de la cadena de valor
  • Promoció dels productes pesquers

 

Aquests ajuts contribueixen a implementar l’Estratègia marítima de Catalunya 2030 (EMC), amb iniciatives i projectes que connecten les línies estratègiques d’actuació (LEAS) de l’EMC amb la ciutadania i el territori i fomenten un desenvolupament sostenible i respectuós envers l’ús de la mar, la creació i el manteniment d’ecosistemes marins resilients, la millora de la qualitat de vida de la ciutadania i un marc de governança innovador que garanteixi l’operativitat.

 

222 beneficiaris dels ajuts per compensar les vedes pesqueres

La Generalitat de Catalunya també ha concedit 424.550 euros en ajuts a 222 beneficiaris per compensar les pèrdues econòmiques derivades de les vedes pesqueres realitzades durant els anys 2020-2021. Aquests ajuts estan destinats a les embarcacions de pesca de les modalitats d’arrossegament, encerclament i palangre de superfície de la flota amb port base a Catalunya.

 

Són ajudes cofinançades al 50% pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP) i  l’altre 50% a càrrec del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA).

 

Garantir la competitivitat del sector pesquer és un dels objectius de l’Estratègia marítima de Catalunya, en el sentit de reforçar el sector pesquer com un dels puntals de l’Economia Blava del país.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies