Divendres, 03 de maig del 2024

El Govern impulsa la cooperació al món agrícola i ramader amb 1,16 MEUR als Leader Catalunya

|

- Publicitat -

El Govern ha anunciat que destinarà 1,16 milions d’euros als grups locals Leader de Catalunya –és el nom que reben les iniciatives de desenvolupament rural de la Unió Europea- per impulsar la cooperació al món agrícola i ramader. Segons el Govern, els projectes seleccionats s’han de regir per principis com la innovació o la sostenibilitat. La convocatòria aprovada aquest dimarts dóna continuïtat al Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya (PDR), inaugurat el 2014 i que ja ha subvencionat 95 projectes en els últims set anys. Enguany, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural aportarà 665.000 euros, mentre que els 501.000 euros restants provindran del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

 

Publicitat

En la convocatòria d’aquest any, els projectes de cooperació s’agruparan en tres grans grups, cada un d’ells vinculats a temes que han pres “especial importància” durant la crisi de la covid-19 i que necessiten “una resposta ràpida i àgil”, segons ha subratllat el Govern.

 

En l’àmbit de “Territori talent”, l’executiu ha escollit tres projectes de cooperació per tractar l’arrelament, fomentar l’ocupació i l’educació als territoris rurals, el teletreball i gestionar nous espais de ‘coworking’.

 

Pel que fa a l’apartat de “Territori resilient”, el Govern ha seleccionat tres projectes que tracten temes com la gestió dels recursos naturals –una qüestió lligada a la sobirania energètica i a les energies renovables- o el patrimoni rural i la cultura, vinculades al turisme sostenible i a la promoció de petites i mitjanes empreses.

 

Quant al grup “Territori intel·ligent”, s’observen dos projectes que giren al voltant de l’emprenedoria rural i el sistema agroalimentari. En aquest sentit, s’han escollit iniciatives enfocades a la reconnexió entre l’espai rural i urbà i entre els productors agroalimentaris i els consumidors.

 

Els beneficiaris de la convocatòria són els onze grups locals que van ser seleccionats per l’anterior Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies