Dimarts, 30 de abril del 2024

La CUP demana al Parlament que faci renunciar al Govern als Jocs d’hivern 2030

|

- Publicitat -

La CUP vol que el Parlament insti el Govern a “renunciar” als Jocs Olímpics d’Hivern 2030 “davant el risc que no quedi neu en cas que arribés a ser seleccionada”. Així ho estableix un dels punts d’una moció dels anticapitalistes que se sotmetrà a votació en el ple que comença dimecres. La CUP vol que l’executiu català “abans de l’octubre del 2022” i després d’haver escoltat les necessitats del territori presenti un “pla de millora del benestar, la diversificació econòmica i el rejoveniment de les valls”. Precisament, els Jocs d’Hivern és un dels temes que ha estat a la taula de negociació de Govern i CUP sobre els pressupostos.

 

Publicitat

El Govern ofereix als anticapitalistes retirar els treballs per tirar endavant la candidatura però manté els 800.000 euros previstos per fer la consulta. Així doncs, es compromet a no tirar endavant els Jocs sense una consulta prèvia.

 

La moció de la CUP també demana que el Govern “desisteixi” de qualsevol tipus d’ampliació de l’aeroport del Prat perquè “l’augment previst del 33% de les emissions és incompatible amb la preservació del clima i posa en perill la seguretat climàtica de Catalunya“. I també volen que el govern espanyol destini els 1.700 MEUR de l’ampliació del Prat a un “pla d’ampliació i millora de la xarxa de ferrocarril a Catalunya”.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies