Dimarts, 30 de abril del 2024

Una dotzena de ponents i una setantena d’assistents participen a les Jornades Territori i vincles

|

- Publicitat -

El Castell del Comtes de Santa Coloma de Queralt ha acollit aquest passat divendres i dissabte, 5 i 6 de novembre, les jornades Territori i vincles, un esdeveniment que pretenen reflexionar i treballar sobre els problemes que pateix la Vall del Corb i el món rural en general.

 

Publicitat

Més d’una dotzena de ponents i una setantena d’assistents van passar per l’espai que acollia les jornades, on també es van celebrar alguns tallers per conèixer casos pràctics d’eines i experiències ja testades i que poden ser replicades en altres zones rurals de Catalunya.

 

Entre els temes més destacats dels quals es va parlar durant les dues jornades de treballa hi havia el repte demogràfic, la masoveria urbana, la gestió sostenible dels recursos forestals o la transició energètica, un tema que està molt d’actualitat i del quan en va parlar la regidora de l’Ajuntament de Santa Coloma, Montse Oranias.

 

A més, durant els dos dies en que s’han celebrat les jornades, les persones participants han pogut degustar productes agroalimentaris de productores i elaboradores de la Vall del Corb, així com participar en dues sessions dinamitzades per la cooperativa l’Aresta, amb la finalitat de compartir eines i enxarxar-se amb altres entitats o persones del territori i aprofitar el potencial existent.

 

Les jornades han estat co-organitzades pel projecte Territori de Vincles i CoopCamp, compten amb la col·laboració del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt, així com el suport del Departament de Treball, Afers socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i el Ministerio de Trabajo y Economía social.

 

El conjunt de les jornades es van grava amb vídeo i es poden tornar a veure al Canal de Youtube de l’Ateneu CoopCamp i en aquests enllaços: Jornada de divendres i Jornada de dissabte.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies